Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία καλεί την Ευρώπη να «παγώσει» τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία

Η Γερμανία καλεί την Ευρώπη να «παγώσει» τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το παράδειγμά της επιθυμεί η Γερμανία να ακολουθήσουν και άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. παγώνοντας τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία έως ότου το Ριάντ παράσχει αποδείξεις για το τι ακριβώς συνέβη στον Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.

Το Ριάντ έχει δώσει πολλές και αντικρουόμενες εκδοχές σχετικά με την τύχη του Κασόγκι, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ο θάνατός του εντός του προξενείου ήταν ένα «μεγάλο λάθος».

Μέχρι στιγμής, ούτε η Γερμανία – η οποία ανακοίνωσε χθες Κυριακή διά της ίδιας της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ότι η χώρα θα σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία – ούτε η Βρετανία ούτε η Γαλλία πείθονται από τις εκδοχές του Ριάντ, τις οποίες σε κοινή ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «υποθέσεις».

«Η κυβέρνηση συμφωνεί ότι δεν θα εγκρίνουμε περαιτέρω εξαγωγές όπλων προς το παρόν επειδή θέλουμε να ξέρουμε τι συνέβη», επανέλαβε σήμερα Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ στο δίκτυο ZDF.

Μέχρι στιγμής φέτος η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει εξαγωγές όπλων αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες καθιστούν το Ριάντ τη δεύτερη μεγαλύτερη εισαγωγέα γερμανικών όπλων μετά την Αλγερία.

Στην ερώτηση αν η Γερμανία θα ακυρώσει συμφωνίες που είχαν συναφθεί προηγουμένως για την εξαγωγή όπλων στην Σαουδική Αραβία προκειμένου να αυξήσει τις πιέσεις στο Ριάντ για την υπόθεση Κασόγκι, ο Αλτμάιερ απάντησε ότι «πολύ σύντομα» θα ληφθεί μια απόφαση.

«Για μένα θα ήταν σημαντικό να καταλήξουμε σε μια κοινή ευρωπαϊκή θέση», σημείωσε ο Αλτμάιερ για να προσθέσει ότι «μόνον αν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες συμφωνήσουν, θα το αντιληφθεί η κυβέρνηση του Ριάντ. Δεν θα υπάρξουν θετικές συνέπειες αν εμείς σταματήσουμε τις εξαγωγές όπλων αλλά άλλες χώρες αναπληρώσουν την ίδια ώρα το κενό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr