Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελίες Μόσχας κατά ΗΠΑ για το «ναι» της σκοπιανής Βουλής στις αλλαγές του Συντάγματος

Καταγγελίες Μόσχας κατά ΗΠΑ για το «ναι» της σκοπιανής Βουλής στις αλλαγές του Συντάγματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες σε βουλευτές της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ καταγγέλλει η Μόσχα, με φόντο την έγκριση από τη Βουλή της γειτονικής χώρας της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ, σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών τροποποίησης του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τα πρακτορείο Sputnik και RT, σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για παραβίαση κάθε κανόνα, τόσο από πλευράς δικαίου όσο και από πλευράς ηθικής.

«Οι οκτώ ψήφοι που έλειπαν για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας, βρέθηκαν μέσω εκβιασμών, απειλών και δωροδοκιών στους αντιπολιτευόμενους νομοθέτες», σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Αναφέρει επίσης ότι «ο Αμερικανός πρέσβης (στην ΠΓΔΜ) βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης και γι’ αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ενορχήστρωσε τη διαδικασία».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάνει λόγο για «βρώμικους χειρισμούς», οι οποίοι δεν μπορούν να θεωρηθούν ως έκφραση βούλησης των νομοθετών της ΠΓΔΜ.

Την Παρασκευή, ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε το αναγκαίο όριο των 80 βουλευτών, κατά την πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ για την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Δεδομένου ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός αριθμεί 72 βουλευτές, οκτώ μέλη της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της έναρξης της συνταγματικής αναθεώρησης.

Διαβάστε εδώ τον πραγματικό ρόλο της Ρωσίας: Για τη Ρωσία τα Σκόπια έχουν όνομα κι αυτό είναι σκέτο «Μακεδονία» – Τι ανακοίνωσε η Ρωσική Πρεσβεία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr