Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ψήνεται» νέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

«Ψήνεται» νέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο «τραπέζι» βρίσκεται εκ νέου το ενδεχόμενο νέας Συνόδου Κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν , εν μέσω των απειλών για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα.

Το παραπάνω σενάριο εξετάστηκε ενδελεχώς στην πεντάωρη συνάντηση του συμβούλου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, και του συμβούλου ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι «δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η νέα αυτή σύνοδος μεταξύ των προέδρων Τραμπ και Πούτιν, να έχει την ίδια μορφή με εκείνη του Ελσίνκι», η οποία διεξήχθη το καλοκαίρι στη φινλανδική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πετρόφ, διαβεβαίωσε ότι «η Μόσχα είναι έτοιμη για μια τέτοια συνάντηση».

Διευκρίνισε πάντως, ότι προς το παρόν δεν γίνονται προετοιμασίες για ένα τέτοιο σενάριο.

Όσον αφορά την παράταση της New START (Νέα Συμφωνία για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων), η οποία πρόκειται να λήξει το 2021, ο Μπόλτον ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε μια συγκεκριμένη απόφαση.

Το σχόλιο αυτό, μάλιστα, έγινε αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (INF), κάτι στο οποίο αντέδρασε εντόνως η Μόσχα.

Αναφορικά με το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, ο Μπόλτον αποσαφήνισε ότι «ουδέποτε συζητήθηκε η ιδέα ενός πυρηνικού πλήγματος» και διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα συνεχίσει τις συνομιλίες με την Πιονγκγιάνγκ για το πυρηνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr