Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισθοφόροι των Τούρκων επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία (βίντεο)

Μισθοφόροι των Τούρκων επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμερικανοί στρατιώτες αντάλλαξαν πυρά με ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία. Οι Αμερικανοί δέχτηκαν επίθεση από τους μισθοφόρους του Ερντογάν σε φυλάκιό τους κοντά στην πόλη Μανμπίτζ.

«Οι [Σύμμαχοι] δέχτηκαν πυρά από άγνωστα άτομα και ανταπέδωσαν πυρά και τελείωσε γρήγορα, αψιμαχία το περισσότερο», δήλωσε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Σον Ράιαν μιλώντας στο δίκτυο Kurdistan24.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος άνοιξε πυρ αλλά συνέβη κατά τη διάρκεια κοινής περιπολίας Αμερικανών και πολιτοφυλάκων της Μανμπίτζ», πρόσθεσε.

Η φρουρά της Μανμπίτζ τελεί υπό τη διοίκηση των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και αποκαλείται Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ.

Ο Κούρδος δημοσιογράφος Χόσενγκ Χέσεν ανάρτησε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου σύμφωνα με τον ίδιο δείχνει ανταλλαγή πυρών μεταξύ Αμερικανών στη Μανμπίτζ και μισθοφόρους της Τουρκίας.

«Τα αμερικανικά στρατεύματα που στρατοπεδεύουν στη Μανμπίτζ συγκρούονται με υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες φατρίες.

»Στις 15 αυτού του μήνα, οι ένοπλοι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία επιτέθηκαν στο χωριό Μπουγάζ της Μανμπίτζ», έγραψε στο Twitter.

Οι Κούρδοι κατηγορούν τους ατάκτους του τουρκικού στρατού για την επίθεση κατά των Αμερικανών, οι Αμερικανοί επισήμως μιλάνε προς το παρόν για «αγνώστους». Δείτε το βίντεο:

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr