Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σύρος υπουργός Άμυνας κάλεσε τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ να «συμφιλιωθούν» αλλιώς ακολουθεί επίθεση

Ο Σύρος υπουργός Άμυνας κάλεσε τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ να «συμφιλιωθούν» αλλιώς ακολουθεί επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μιλώντας στη συριακή Βουλή, ο Σύρος υπουργός Άμυνας, στρατηγός Αλί Αμπντουλά Αγιούμπ, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ και σε άλλες περιοχές που παραμένουν εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης.

Ο στρατηγός Αγιούμπ είπε στην ολομέλεια ότι η επαρχία της Ιντλίμπ θα επιστρέψει στην κυβέρνηση παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας και των ΗΠΑ να την κρατήσουν εκτός του ελέγχου της Δαμασκού.

Δεν ξέρουμε πώς συνδέει τις ΗΠΑ με την Τουρκία σε ό,τι αφορά την Ιντλίμπ, αντιλαμβανόμαστε όμως ότι δεν τολμά να καταλογίσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει, δηλαδή στη Ρωσία.

Όπως εξήγησε, οι ένοπλες οργανώσεις στην Ιντλίμπ ή θα «συμφιλιωθούν» με το κράτος, δηλαδή θα παραδοθούν, ή θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολεμική επιχείριση.

Αναφερόμενος στα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη, που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για κατοχή συριακού εδάφους και παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Ο Άσαντι διόρισε περιφερειάρχες αξιωματούχους των Υπηρεσιών Πληροφοριών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr