ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν ετοιμάζεται να βάλει αστυνομικούς μέσα στα σχολεία

Ο Μακρόν ετοιμάζεται να βάλει αστυνομικούς μέσα στα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γαλλία, Σχολεία,

Άμεσα μέτρα, που περιλαμβάνουν ακόμα και την άδεια εισόδου της αστυνομίας στα σχολεία της Γαλλίας, θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση Μακρόν για να περιορίσει τη βία στις σχολικές κοινότητες.

Με αφορμή το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη όταν μαθητής σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στην Κρετέιγ εικονιζόταν να απειλεί με όπλο καθηγητή, την Παρασκευή έλαβε χώρα στο Παρίσι σύσκεψη των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Μετά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι σε έκτακτες περιπτώσεις και υπό την έγκριση του διευθυντή του σχολείου οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπορούν να δρουν έτσι ώστε να σταματούν βίαια περιστατικά και να συλλαμβάνουν τους υπευθύνους.

“Είναι απαραίτητο το σχολείο να παραμείνει τόπος προστατευμένος όπου οι δάσκαλοι και οι μαθητές θα προστατεύονται από φαινόμενα απαράδεκτης βίας” σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης.

Από τη δημοσιοποίηση του περιστατικού στην Κρετέιγ πάντως πολλοί ήταν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης που κατήγγειλαν περιστατικά βίας στα δικά τους σχολεία παρακινώντας τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να διατάξει την έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Pizza Fan: Πάνω από 35 εκατ. ευρώ η φοροδιαφυγή και 150 εκατ. ευρώ τα κέρδη που δεν δηλώθηκαν

Pizza Fan: Ένα εκατ. ευρώ είχε ο ιδιοκτήτης σε δωμάτιο-κρύπτη – Κλειστά τα καταστήματα της Pizza Fan

Χάρης Δούκας για Γκράβα: «Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο μόνο όταν διασφαλιστεί η ασφάλειά τους»

Pizza Fan: Επιχείρηση του ελληνικού FBI για πειραγμένες ταμειακές στη μεγάλη αλυσίδα πιτσαρίας

Έκρηξη στον Κολωνό: Τέσσερις τραυματίες, μεταξύ τους δυο αστυνομικοί – Έρευνα για πιθανή ενέδρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr