Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπασάρ Αλ Τζααφάρι: Η Συρία δεν θα επιτρέψει η Ιντλίμπ να γίνει ασφαλές καταφύγιο τζιχαντιστών

Μπασάρ Αλ Τζααφάρι: Η Συρία δεν θα επιτρέψει η Ιντλίμπ να γίνει ασφαλές καταφύγιο τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σύρος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Μπασάρ Αλ Τζααφάρι, δήλωσε την Παρασκευή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Δαμασκός δεν θα επιτρέψει η επαρχία της Ιντλίμπ να γίνει ασφαλές καταφύγιο τζιχαντιστών, κάτι το οποίο βεβαίως είναι αυτή τη στιγμή.

«Η Ιντλίμπ είναι μέρος της Συρίας και είναι φυσικό για τη συριακή κυβέρνηση να μάχεται την τρομοκρατία με στόχο να απαλλάξει το έθνος της από αυτή τη μάστιγα και να αποκαταστήσει την κυριαρχία της σε όλη της την επικράτεια», είπε ο Σύρος Πρέσβης.

Προηγουμένως Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες τοποθετήθηκαν υπέρ μιας εκεχειρίας δίχως ημερομηνία λήξης στην Ιντλίμπ, μέχρι να επιτευχθεί πολιτική διευθέτηση.

Αυτό που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά την Ιντλίμπ είναι μια συμφωνία μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν για τη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης περιμετρικά της επικράτειας που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Στην Ιντλίμπ η Αλ Κάιντα έχει επιβάλλει ένα ισλαμικό εμιράτο.

Εκτός των συριακών παρακλαδιών της Αλ Κάιντα, στην ίδια επαρχία έχουν συγκεντρωθεί και τουρκόφιλες ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις.

Περιμετρικά της Ιντλίμπ έχει αναπτυχθεί τουρκικός στρατός που παριστάνει την «ειρηνοποιό δύναμη».

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι αποκαλούν «ειρηνευτική δύναμη» και τα κατοχικά τους στρατεύματα στη βόρεια Κύπρο.

Σχέδιο των ισλαμιστών της Άγκυρας είναι να δημιουργηθεί στη βορειοδυτική Συρία ένα ισλαμικό ψευδοκράτος, προτεκτοράτο της Τουρκίας. Με τα ψευδοκράτη η Τουρκία επεκτείνει τα εδάφη της υλοποιώντας τον Όρκο του Έθνους.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr