Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Ελβετίας: Είμαστε ένας βαρετός λαός

Πρόεδρος Ελβετίας: Είμαστε ένας βαρετός λαός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελβετία, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Είναι καλό να είσαι βαρετός σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς δήλωσε ο πρόεδρος της Ελβετίας Αλέν Μπερσέ σε έναν χιουμοριστικό υπαινιγμό για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το δημοψήφισμα για το Brexit.

Μιλώντας σε ένα γεύμα που παρέθεσε η Ένωση ξένων ανταποκριτών, ο Μπερσέ τόνισε ότι είναι δύσκολο για τους ξένους να καταλάβουν το ελβετικό πολιτικό σύστημα.

«Ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να πάρει μόνος του αποφάσεις και που η θητεία του διαρκεί ένα χρόνο; Σύμφωνοι, για κάποιους από εσάς αυτό ίσως να ακούγεται ως μια πραγματικά καλή ιδέα», είπε ο Μπερσέ.

Το ελβετικό σύστημα άμεσης δημοκρατίας σημαίνει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για «σχεδόν τα πάντα», πρόσθεσε. Έως το 2034 θα διεξαχθούν στη χώρα 64 δημοψηφίσματα και εκλογές.

«Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείτε καν αυτό να το μεταφέρετε στους αναγνώστες σας στις πατρίδες σας. Προφανώς υπάρχουν χώρες όπου ένα και μόνο δημοψήφισμα είναι αρκετό να βυθίσει τη χώρα σε χρόνια αβεβαιότητας και χάους», δήλωσε.

«Ευτυχώς, εμείς στην Ελβετία έχουμε ήδη διευθετήσει τη σχέση μας με την ΕΕ».

Σε μια έρευνα πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής το BBC χαρακτήρισε τη Ζυρίχη «βαρετή» και την Γενεύη «απίστευτα πληκτική», τόνισε ο Ελβετός πρόεδρος και αστειευόμενος είπε: «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να είμαστε τόσο βαρετοί».

«Αυτού του είδους η προσβολή ηχεί σαν μουσική στα αυτιά μας. Το βαρετό μπορεί να είναι καλό», ανέφερε, επικαλούμενος «την σταθερότητα, τη συνέχεια και την αξιοπιστία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Μάρσελ Ντέτλινγκ (Ελβετία): «Στην Ελβετία κυβερνά ο λαός και όχι οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες»

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr