Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τεράστια επιτυχία» χαρακτηρίζει ο Τραμπ το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

«Τεράστια επιτυχία» χαρακτηρίζει ο Τραμπ το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα διαιρεμένο Κογκρέσο, με τους Δημοκρατικούς να ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τους Ρεπουμπλικανούς να διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, προέκυψε από τις κάλπες των ενδιάμεσων εκλογών χθες Τρίτη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις προβλέψεις αμερικανικών ΜΜΕ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, που εξέλαβε χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σηματοδοτεί την έναρξη μίας ταραχώδους περιόδου για το υπόλοιπο της θητείας του Ρεπουμπλικανού προέδρου, καθώς οι Δημοκρατικοί θα έχουν πλέον την δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του στην Βουλή.

Σε μία πρώτη αντίδραση, μέσω Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για «τεράστια επιτυχία», ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του που επέτρεψαν στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

«Τεράστια επιτυχία. Σας ευχαριστώ όλους», έγραψε στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τηλεφώνησε στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ για να τον συγχαρεί για τα αποτελέσματα, ενώ συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Βουλής Πολ Ράιαν και την επικεφαλής της μειοψηφίας Νάνσι Πελόζι.

Επανεκλογή του Τεντ Κρουζ στο Τέξας

Στο Τέξας, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ επανεξελέγη προσφέροντας μία σημαντική νίκη στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έπειτα από μία αμφίρροπη αναμέτρηση με τον δημοκρατικό Μπέτο Ο’Ρουρκ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των δικτύων ABC και NBC, ο Τεντ Κρουζ επικρατεί ξεκάθαρα του 40χρονου ανερχόμενου αστέρα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η νίκη του επιτρέπει στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν μία κρίσιμης σημασίας έδρα και τον έλεγχό τους επί της Γερουσίας.

Η μονομαχία Κρουζ-Ο’ Ρουρκ ήταν μία από τις βασικές αυτών των ενδιάμεσων εκλογών, κατ’ αρχάς εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής σημασίας της πολιτείας του Τέξας και κατά δεύτερον εξαιτίας του χάσματος ανάμεσα στους δύο υποψήφιους.

Δύο μουσουλμάνες στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Στο μεταξύ, η Ιλχάν Όμαρ και η Ρασίντα Τλάιμπ έγιναν την Τρίτη οι πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Αμφότερες ήταν υποψήφιες των Δημοκρατικών στη Μινεσότα και στο Μίσιγκαν, αντίστοιχα. «Τα καταφέραμε μαζί. Ευχαριστώ», ανέφερε μέσω Twitter η Όμαρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία.

Ενώ η Τλάιμπ, γεννημένη στο Ντιτρόιτ από Παλαιστίνιους γονείς, της απάντησε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης: «Ανυπομονώ να καθίσω δίπλα σου (στα έδρανα της Βουλής). Ινσαλάχ».

Η Δημοκρατική υποψήφια βουλευτης Σαρίς Ντέιβιντς έγινε η πρώτη ιθαγενής στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Δικηγόρος και λάτρης των πολεμικών τεχνών, η Ντέιβιντς κατάφερε να κερδίσει σε ένα προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, στο Κάνσας, τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Γιόντερ, όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC News και NBC.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr