Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράκ να διαλύσει τις φιλοϊρανικές σιιτικές πολιτοφυλακές του

Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράκ να διαλύσει τις φιλοϊρανικές σιιτικές πολιτοφυλακές του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τις πιέσεις τους στην ιρακινή κυβέρνηση να περιορίσει τις φιλοϊρανικές σιιτικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές, σε αντάλλαγμα τη συνέχιση των εμπορικών σχέσεων της Βαγδάτης με την Τεχεράνη, ανέφερε Ιρακινός αξιωματούχος σύμφωνα με το BasNews.

Ο Μπράιαν Χουκ, ο ειδικός επιτετραμμένος για το Ιράν στο Στέιτ Ντιμπάρτμεντ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Ιράκ εξαιρέθηκε από τις αμερικανικές κυρώσεις ενάντια στο Ιράκ και ότι επιτρέπεται στη Βαγδάτη να συνεχίσει να έχει ενεργειακές σχέσεις με την Τεχεράνη.

Ωστόσο, μια ιρακινή πηγή που δεν κατονομάζεται και την επικαλείται η ιστοσελίδα al-Arabiye al-Jadeed, είπε ότι η Ουάσιγκτον έθεσε όρους στη Βαγδάτη για να την εξαιρέσει, όπως να περιοριστεί η συνεχώς αυξανόμενη επιρροή του Ιράν στο Ιράκ και να διαλυθούν παραστρατιωτικές σιιτικές μονάδες που σχετίζονται με την Τεχεράνη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από το Ιράν να αφοπλίσει και να διαλύσει «τουλάχιστον 30 ένοπλες φατρίες που συνδέονται με το Ιράν και επιχειρούν στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της Καταΐμπ Χεζμπολάχ, Ασαΐμπ Αχλ Αλ Χακ, Καταΐμπ Ιμάμ Αλί, Χαρακάτ Χεζμπολάχ Αλ Νουτζάμπα, Χουρασανί, Ιμάμ Αλ Χουτζάτζ, Καΐμ Ααλ Μοχάμεντ και Ζαϊνάμπ».

Ο ίδιος Ιρακινός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον πιέζει τη Βαγδάτη να περιορίσει και τον ρόλο των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), ο οποίος πρέπει να αντικατασταθεί από τον τακτικό στρατό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr