Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξηγήσεις στον Τραμπ για το τι εννοούσε προτείνοντας «ευρωπαϊκό στρατό» δίνει ο Μακρόν

Εξηγήσεις στον Τραμπ για το τι εννοούσε προτείνοντας «ευρωπαϊκό στρατό» δίνει ο Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θα μιλήσω με τον πρόεδρο Τραμπ για τις προτάσεις που έχουν γίνει όσον αφορά τις ικανότητες στρατηγικής άμυνας της Ευρώπης και για την ανάγκη η Ευρώπη να μπορέσει να αναλάβει μεγαλύτερο μέρος από το κοινό φορτίο στην καρδιά του ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν από τις συνομιλίες του με τον Αμερικανό πρόεδρο στο προεδρικό μέγαρο.

Από την πλευρά του ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για τις διήμερες τελετές της 100ης επετείου από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, δήλωσε το Σάββατο πως οι ΗΠΑ θέλουν μια «ισχυρή Ευρώπη» και πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει τη σύμμαχό του, πρόσθεσε όμως πως η Ευρώπη πρέπει να είναι δίκαιη όσον αφορά τον καταμερισμό του βάρους της άμυνας.

«Θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό για μας και θέλουμε αμφότεροι να γίνει με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο», δήλωσε ο Τραμπ μετά την υποδοχή του από τον Μακρόν στο Παρίσι.

Ερωτηθείς τι εννοούσε όταν έγραψε στο Twitter πως αισθάνεται προσβεβλημένος από τα σχόλια του Μακρόν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στο θέμα της ασφάλειας, ο Τραμπ δήλωσε:

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ευρώπη, όμως πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο βάρος το επωμίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Εξάλλου η γαλλική Προεδρία διευκρίνισε πως «ο ευρωπαϊκός στρατός» που προτείνεται από τον Μακρόν δεν έχει στόχο τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκανε λόγο για «σύγχυση» στην ερμηνεία των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου που προκάλεσαν τον θυμό του Τραμπ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «ουδέποτε είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός στρατός εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε ο προεδρικός εκπρόσωπός.

Η δήλωση αυτή του αρχηγού του γαλλικού κράτους την Τρίτη στον ραδιοσταθμό Europe 1 προκάλεσε ένα οργισμένο μήνυμα στο Twitter χθες το βράδυ από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θεώρησε «πολύ προσβλητικό» το γεγονός ότι η Ευρώπη θέλει να προστατευθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr