Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκικος «ψευτοτσαμπουκάς» κατά των ΗΠΑ: NAVTEX για άσκηση κοντά στη γεώτρηση της Exxonmobil

Τούρκικος «ψευτοτσαμπουκάς» κατά των ΗΠΑ: NAVTEX για άσκηση κοντά στη γεώτρηση της Exxonmobil
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τούρκικος «ψευροτσαμπουκάς» κατά των ΗΠΑ και της Exxonmobil αφού η Άγκυρα θέλει να δείξει ότι αψηφά την προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με τη NAVTEX 1117/18 που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης δεσμεύει παράνομα, αφού δεν έχει τη σχετική δικαιοδοσία, μέσω του σταθμού της Αττάλειας, μια μεγάλη περιοχή 70 χιλιόμετρα περίπου δυτικά της Πάφου για την ερχόμενη Παρασκευή από τις 4 μέχρι τις 6 το πρωί για άσκηση με τη χρήση όπλων.

Κανείς δεν γνωρίζει ωστόσο μέχρι στιγμής αν όντως η Άγκυρα θα στείλει πλοία για τη διεξαγωγή της, καθώς το συνηθίζει να δεσμεύει περιοχές προκειμένου να παγιώσει αξιώσεις για την επιζητούμενη από αυτή διμερή διαπραγμάτευση.

Η περιοχή που δεσμεύει παράνομα η Τουρκία βρίσκεται σε ικανή απόσταση από το σημείο που έχει δεσμεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία για τη γεώτρηση της Exxonmobil, ωστόσο η Παρασκευή δεν είναι διόλου τυχαία καθώς, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ημέρα εκείνη είναι αυτή κατά την οποία θα αρχίσει πλέον να τρυπά το «Stena IceMax».

Σύμφωνα με πηγές στην Κύπρο που μίλησαν στο news.gr, οι εργασίες σταθεροποίησης του πλωτού γεωτρύπανου έχουν ολοκληρωθεί και πτήσεις ελικοπτέρων για τον ανεφοδιασμό του πραγματοποιούνται ήδη από την Λεμεσό.

Γύρω από το σκάφος βρίσκονται τα υποστηρικτικά του ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς πως στην περιοχή είναι και αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το τρυπάνι θα μπορούσε να πέσει ακόμα και σήμερα καθώς όλα είναι έτοιμα.

Η αυριανή ημέρα Πέμπτη, θα αποφευχθεί από την εταιρεία, καθώς είναι η ημέρα ανακήρυξης της ίδρυσης του ψευδοκράτους στην Βόρεια Κύπρο και οι Αμερικανοί δεν θα ήθελαν να οξύνουν την κατάσταση στέλνοντας λάθος μηνύματα.

Για αυτό τον λόγο, όλες οι ενδείξεις δείχνουν την Παρασκευή.

Από στρατιωτικές πηγές πάντως τόσο σε Αθήνα και Λευκωσία δεν υπάρχουν πληροφορίες για κινήσεις τουρκικών πλοίων στην περιοχή, πέραν εκείνων που συνοδεύουν το Barbaros που κινείται μεταξύ των οικοπέδων 4 και 5 της κυπριακής ΑΟΖ και το οποίο παρακολουθεί η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr