ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oι ΗΠΑ προειδοποιούν με κυρώσεις την Τουρκία για τους S-400

Oι ΗΠΑ προειδοποιούν με κυρώσεις την Τουρκία για τους S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της αγοράς των S-400 οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτό αποκάλυψε υψηλόβαθμη πηγή στην Ουάσιγκτον με δήλωση του στο πρακτορείο Anadolu.

Η πηγή έκανε μνεία του νόμου που δίνει την δυνατότητα στο αμερικανικό Κογκρέσο σε μια σειρά περιπτώσεων να επιβάλει κυρώσεις όταν αποκτώνται τεχνολογίες από την Ρωσία.

«Δεν μπορώ να πως επακριβώς, αν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα εξαιτίας του συμβολαίου για τους S-400, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει.

»Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι αισιόδοξη όσον αφορά το θέμα αυτό» επεσήμανε η πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος και έχει το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις για την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, αλλά από την άποψη της ένταξης τους στο σύστημα του ΝΑΤΟ τα ρωσικά συστήματα είναι «προβληματικά».

«Στις περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιούν πτήσεις τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35, η παρουσία των συστημάτων S-400 συνιστά απειλή.

»Ωστόσο οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας στο ζήτημα αυτό συνεχίζονται» δήλωσε η πηγή, η οποία επεσήμανε παράλληλα της ύπαρξη «θετικών τάσεων» στις συνομιλίες Τουρκίας και ΗΠΑ για την αγορά των συστημάτων Patriot.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερευνούνται εξονυχιστικά όλες οι κατηγορίες για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Ο Τραμπ απέλυσε την Κέιτι Ζακαράια πέντε μέρες μετά την πρόσληψή της στον Λευκό Οίκο

Εκβιασμός Ζελένσκι σε Ευρώπη: «Ή πληρώνετε 70 δισ. ή έρχονται 20 εκατομμύρια Ουκρανοί»

Αλέξης Τσίπρας: Η δεύτερη θέση δεν είναι στόχος μας – Η Ελλάδα δεν είναι «ούτε αποικία ούτε προτεκτοράτο»

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες «μπούκαραν» στο σπίτι της Ιλχάν Ομάρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr