Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για αναστολή των πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία

ΗΠΑ: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για αναστολή των πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές στις ΗΠΑ κατέθεσαν την Πέμπτη προς συζήτηση σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει την αναστολή των πωλήσεων όπλων στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, λόγω του φόνου του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και εξαιτίας του ρόλου που διαδραματίζει το Ριάντ στον πόλεμο στην Υεμένη.

Στην περίπτωση που το κείμενο αυτό γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους, θα παγώσουν όλες οι πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, ενώ θα απαγορευθεί στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να ανεφοδιάζει με καύσιμα εν πτήσει αεροσκάφη της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούtι.

Ο ανεφοδιασμός εν πτήσει των αεροσκαφών της συμμαχίας από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πάντως έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ανεστάλη εδώ και αρκετές ημέρες, επισήμως με απόφαση της συμμαχικής διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr