Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί λένε πως η Τερέζα Μέι δεν έχει χάσει ακόμη τον πόλεμο του Brexit

Γιατί λένε πως η Τερέζα Μέι δεν έχει χάσει ακόμη τον πόλεμο του Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Τερέζα Μέι δεν έχει ακόμη χάσει τον πόλεμο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun εξακολουθούν να υπολείπονται έξι υπογραφές για να καταστεί δυνατή η έναρξη της διαδικασίας πρότασης μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Συνολικά 42 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι έχουν βεβαιώσει ότι υπέβαλαν επιστολές για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού, την ώρα που ο μαγικός αριθμός είναι το 48.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 25 βουλευτές των Τόρις έχουν δηλώσει δημοσίως ότι υπέβαλαν τις σχετικές επιστολές, ενώ ακόμη 17 φέρεται να τις έχουν αποστείλει στον Γκρέιαμ Μπρέιντι, ο οποίος συγκεντρώνει τις υπογραφές.

Εάν τελικά συγκεντρωθούν οι 48, η πρόταση μομφής μπορεί να γίνει ακόμη και αύριο, Τρίτη.

Η Μέι αυτή τη στιγμή επιχειρεί να πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη επιλογή από τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε με τους 27 και πως η απόρριψή της θα οδηγήσει σε χάος. Για τους πολιτικούς αναλυτές όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά στο τραπέζι.

Σήμερα Δευτέρα δέχθηκε ολομέτωπη επίθεση από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος την κατηγορεί για τραγικές ψευδαισθήσεις ή απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών.

Όσο για τους 27 της Ε.Ε. δηλώνουν ότι είναι απολύτως προετοιμασμένη για το σενάριο του no deal- το οποίο πάντως εύχονται να μην συμβεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Πληθώρα διασήμων στα νέα έγγραφα για την υπόθεση Επστάιν – Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την ελίτ

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr