Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός δικαστής βάζει φρένο στα αντιμεταναστευτικά σχέδια του Τραμπ

Αμερικανός δικαστής βάζει φρένο στα αντιμεταναστευτικά σχέδια του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φρένο στο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ να απορρίπτονται τα αιτήματα για άσυλο στους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στις ΗΠΑ από το Μεξικό έβαλε Αμερικανός δικαστής.

Αν και η απόφαση τίθεται σε προσωρινή ισχύ, πρόκειται για μία ακόμη δικαστική ήττα στην αντιμεταναστευτική πολιτική του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει πρόσφατα την πρόθεσή του να οριστικοποιήσει άμεσα αυστηρότερα μέτρα για τους μετανάστες ενόσω ένα μεταναστευτικό «καραβάνι» από την Ονδούρα κατευθυνόταν προς τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Στην ίδια λογική – μία ανάσα πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου – ο Τραμπ κινητοποίησε επίσης περί τους 6.000 στρατιώτες για να προστατεύσουν τα αμερικανική σύνορα.

Δικαστής ωστόσο του περιφερειακού δικαστηρίου στο Σαν Φρανσίσκο, ο Τζον Τάιγκαρ, εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση των μέτρων για τη χορήγηση ασύλου.

Η δικαστική απόφαση, η οποία ορίζει ότι οι μετανάστες μπορούν να υποβάλουν αίτηση ασύλου ανεξαρτήτως από το πώς εισήλθαν στην χώρα, τίθεται αμέσως σε εφαρμογή και έχει ισχύ έως τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε θα συζητηθεί εκ νέου το ενδεχόμενο να παραταθεί η περίοδος ισχύος.

«Όσο μεγάλη και αν είναι η εξουσία του Αμερικανού προέδρου, δεν μπορεί να αλλάξει τους νόμους περί μετανάστευσης, προκειμένου να επιβάλει μία κατάσταση την οποία το Κογκρέσο απαγορεύει ρητώς», δήλωσε ο Τάιγκαρ, ο οποίος είχε διοριστεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Προηγούμενες πρωτοβουλίες του Τραμπ, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του, έχουν επίσης απορριφθεί από τα αμερικανικά δικαστήρια.

Η νέα απόφαση κοινοποιείται ενώ πληροφορίες θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο να εξουσιοδοτεί τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να σταματήσουν με κάθε τρόπο το μεταναστευτικό «καραβάνι», το οποίο έπειτα από μέρες βρίσκεται πλέον στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr