ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι διαμαρτύρονται για «αμερικανική παρέμβαση» στην εκλογή νέου επικεφαλής της Ιντερπόλ

Οι Ρώσοι διαμαρτύρονται για «αμερικανική παρέμβαση» στην εκλογή νέου επικεφαλής της Ιντερπόλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Παρέμβαση» στην εκλογή του νέου προέδρου της Ιντερπόλ κατήγγειλε την Τρίτη το Κρεμλίνο, μετά την αντίδραση Αμερικανών γερουσιαστών σε τυχόν εκλογή Ρώσου στρατηγού, ο οποίος περιλαμβάνεται στα φαβορί.

«Πρόκειται για μια μορφή παρέμβασης σε εκλογές ενός διεθνούς οργανισμού», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Πώς μπορούμε να το αποκαλέσουμε διαφορετικά;», πρόσθεσε.

Οι αντιπρόσωποι των χωρών της Ιντερπόλ πραγματοποιούν γενική συνέλευση από την Κυριακή στο Ντουμπάι και πρόκειται να εκλέξουν αύριο Τετάρτη τον αντικαταστάτη του Κινέζου πρώην επικεφαλής της διεθνούς Αστυνομίας ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Οκτωβρίου από τις κινεζικές Αρχές.

Δύο υποψήφιοι διεκδικούν να ολοκληρώσουν την τετραετή θητεία που ο Μενγκ επρόκειτο να ολοκληρώσει το 2020: ο νυν προσωρινός πρόεδρος, ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Τζονγκ Γιάνγκ, και ένας πρώην υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος, ο Αλεξάντρ Προκόπτσουκ.

Όπως ανέφεραν την Κυριακή οι «Sunday Times», «οι Βρετανοί αξιωματούχοι περιμένουν πως ο Αλεξάντρ Προκόπτσουκ, 56 ετών, ένας βετεράνος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, θα εκλεγεί πρόεδρος της Ιντερπόλ».

Η πληροφορία προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις από επικριτές του Κρεμλίνου, ιδιαίτερα από τον Βρετανό επενδυτή Ουίλιαμ Μπρόουντερ, ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις ρωσικές Αρχές, καθώς και από Αμερικανούς γερουσιαστές.

Σε ανοικτή επιστολή που έδωσαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, τέσσερις γερουσιαστές, ανάμεσά τους ο Μάρκο Ρούμπιο, κάλεσαν τους αντιπροσώπους της Ιντερπόλ να απορρίψουν την υποψηφιότητα του Προκόπτσουκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Ιρανούς για τα Στενά του Ορμούζ: «Αν τα κλείσετε, δεν θα έχετε πλέον χώρα» – «Δεν θα καταφέρετε καν να επιστρέψετε στην αναθεματισμένη τη χώρα σας»

Νέες απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης: Θα πλήξουμε το Ιράν ακόμα πιο σκληρά αν δεν συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ

Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr