Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φονεύθηκε οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα σε ενέδρα στην Ιντλίμπ της Συρίας

Φονεύθηκε οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα σε ενέδρα στην Ιντλίμπ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας σημαντικός οπλαρχηγός του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα, της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα), ο Άμπου Τζαλαμπίμπ, φονεύθηκε την Παρασκευή στα βόρεια της επαρχίας της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Ο οπλαρχηγός Άμπου Τζαλαμπίμπ έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων, που του είχαν στήσει καρτέρι, σε μικρή απόσταση από την κωμόπολη Αλ Ντάνα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης για τον φόνο του από κάποια οργάνωση.

Ωστόσο, τοπικοί μιντιακοί ακτιβιστές υποπτεύονται ότι πιθανόν την ενέδρα να πραγματοποίησε κάποιος μυστικός πυρήνας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει δολοφονήσει στο παρελθόν αρκετούς οπλαρχηγούς της Ταχρίρ Αλ Σαμ και είναι γνωστό ότι διατηρεί εν υπνώσει πυρήνες στην Ιντλίμπ.

Η επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία είναι η τελευταία περιφέρεια της χώρας που κατέχεται αποκλειστικά από τζιχαντιστές και ισλαμιστές, με την Τουρκία να έχει ρόλο «εγγυήτριας ειρηνευτικής» δύναμης μεταξύ τζιχαντιστών και συριακού στρατού.

Ισχυρότερη δύναμη στην Ιντλίμπ είναι η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ, που μοιράζεται την επαρχία με φιλότουρκες ισλαμιστικές οργανώσεις με μεγαλύτερη την Αχράρ Αλ Σαμ.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr