Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριά οπλισμένοι Γάλλοι τζιχαντιστές αναπτύχθηκαν στην επαρχία της Ιντλίμπ

Βαριά οπλισμένοι Γάλλοι τζιχαντιστές αναπτύχθηκαν στην επαρχία της Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γάλλοι τζιχαντιστές εισήλθαν τις προηγούμενες ημέρες στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, η οποία κατέχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) και τη φιλότουρκη Αχράρ Αλ Σαμ, υπό την «προστασία» της Τουρκίας.

Οι Γάλλοι τζιχαντιστές, οι περισσότεροι είναι αραβικής καταγωγής Γάλλοι υπήκοοι, λέγεται ότι είναι οπλισμένοι με χημικά όπλα, αντιαεροπορικά πολυβόλα και φορητά αντιαεροπορικά FIM-92 Stinger. Έχουν επίσης στην κατοχή τους τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι Γάλλοι τζιχαντιστές πήραν θέσεις στην κωμόπολη Χαν Σεϊχούν, στα νότια της κατεχόμενης Ιντλίμπ, κοντά στην επαρχία Χάμα.

Τα χημικά όπλα τα προμηθεύτηκαν από τα αποθέματα της συριακής Αλ Κάιντα και ήταν αποθηκευμένα στο χωριό Καφρ Νουμπέλ. Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι όλα τα χημικά αποθηκεύτηκαν σε υπόγειο οπλοστάσιο στην πόλη της Ιντλίμπ, που βρίσκεται κοντά στην Κεντρική Φυλακή της πόλης.

Στο παρελθόν έχει καταγγελθεί ότι οι τρομοκράτες κατάφεραν να παρασκευάσουν χημικά αέρια προμηθευόμενοι τις πρώτες ύλες από την Τουρκία.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr