ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχηγός βρετανικού στρατού: Η Ρωσία μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος

Αρχηγός βρετανικού στρατού: Η Ρωσία μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία,

Η Ρωσία συνιστά «πολύ μεγαλύτερη απειλή» για τη Βρετανία σε σχέση με τις απειλές που θέτουν τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, προειδοποίησε το Σάββατο ο αρχηγός του βρετανικού στρατού.

«Η Ρωσία αντιπροσωπεύει σήμερα αναμφίβολα μια πολύ μεγαλύτερη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια από τις απειλές εξτρεμιστών ισλαμιστών της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ, αρχηγός του γενικού επιτελείου των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph.

Η δήλωση αυτή γίνεται μετά μια επίσκεψη στην Εσθονία όπου βρετανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος του ΝΑΤΟ, σε απόσταση 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.

«Η Ρωσία έδειξε ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική ισχύ για να προασπίσει και αναπτύξει τα εθνικά της συμφέροντα.

»Οι Ρώσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μια ευάλωτη και αδύναμη κατάσταση παντού όπου την εντοπίσουν» ανέφερε ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ.

Προειδοποίησε επίσης για τους «μη παραδοσιακούς» κινδύνους που θέτει η Ρωσία, αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό έγκλημα, τον υποβρύχιο πόλεμο ή τον πόλεμο στο διάστημα.

Αντίθετα εκτίμησε ότι η «ισλαμιστική απειλή μειώθηκε με την καταστροφή» του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ είχε διεξάγει τις βρετανικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Οσάμα μπιν Λάντεν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια ηγήθηκε του βρετανικού στρατού στην στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας αντιστράτηγος που υπηρέτησε στη Συρία

Ρώσος αναλυτής: Η Ρωσία προτίθεται να εκπαιδεύσει τον τζιχαντιστικό στρατό της Συρίας

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ προτείνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Το Ισραήλ τρόμαξε τόσο πολύ τον Πούτιν, που η Ρωσία απενεργοποίησε το δικό της δίκτυο παρακολούθησης

Τραγωδία στο Λονδίνο: Μητέρα, πατέρας και ο 9χρονος «βαριά άρρωστος» γιος τους έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση από τον 36ο όροφο πολυτελούς πύργου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr