ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,


















































Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Γιάννη Στουρνάρα! Τρομερές αποκαλύψεις για το μνημονιακό μαύρο θέατρο της προπαγάνδας
Δεύτερη «πολιτική φάπα» Τσίπρα στα νέα φληναφήματα Στουρνάρα - Δήλωσε πως δεν επιθυμεί τρίτη θητεία στην ΤτΕ
Ο Πολάκης συμφώνησε με Τσίπρα για Στουρνάρα - Οργή για Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, Δραγασάκη
Το Ιράν ανέπτυξε τα ρωσικά συστήματα παρεμβολών Tirada-2S για τη διακοπή των σημάτων Starlink
Τραγικό τροχαίο στη Λούτσα: Ένας 15χρονος νεκρός και δυο συνομήλικοι του τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συνεχίζεται ο εξοπλισμός των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, οι Κούρδοι και οι Άραβες και οι Ασσύριοι σύμμαχοί τους, που συνιστούν τις SDF, παρέλαβαν ένα μεγάλο φορτίου οπλισμού για τον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
«Παραλάβαμε συνολικά 300 [αμερικανικά] φορτηγά με πολυβόλα, ρουκέτες, όλμους, όπως και τεθωρακισμένα οχήματα και ημιφορτηγά. Τα όπλα που μας αποστέλλονται αποθηκεύονται στις αποθήκες των αμερικανικών βάσεων (στη Συρία) και εάν κριθεί αναγκαίο διανέμονται στις περιοχές», είπε ένας Κούρδος αξιωματούχος.
Ο ίδιος τόνισε ότι ο αμερικανικός οπλισμός μεταφέρεται πλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε άκρως απόρρητες αποστολές, για να μην τραβάνε το ενδιαφέρον του Τύπου και του κοινού σε Τουρκία και άλλες χώρες.
Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους δίνουν σκληρό αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές στον τελευταίο θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Συρία, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη. Όπως λέγεται, τουλάχιστον 2.500 τζιχαντιστές υπερασπίζονται το τελευταίο τους προπύργιο, ό,τι απέμεινε από το «χαλιφάτο» τους που εκτεινόταν κάποια στιγμή στο μεγαλύτερο μέρος της Συρίας και στο δυτικό Ιράκ.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια κοσμική δύναμη σοσιαλπατριωτών και δημοκρατικών. Κυρίως συνιστώσα τους είναι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αλλά σημαντική είναι και η συμμετοχή Αράβων δημοκρατικών. Στις γραμμές των SDF μάχονται επίσης Ασσύριοι δημοκρατικοί αλλά και Τουρκμένοι.
Οι SDF υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Στα εδάφη που ελέγχουν, κυρίως ανατολικά του Ευφράτη, έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά, γαλλικά και βρετανικά στρατεύματα.























































