Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόρρητη έκθεση Πενταγώνου: Οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με «εμπάργκο» όπλων

Απόρρητη έκθεση Πενταγώνου: Οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με «εμπάργκο» όπλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 θα μπορούσε να οδηγήσει στην πιθανή αποπομπή της Άγκυρας από το πρόγραμμα των F-35, επηρεάζοντας παράλληλα και την απόκτηση άλλων όπλων, όπως των ελικοπτέρων CH-47F Chinook της Boeing, των μαχητικών F-16 της Lockheed και των ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο εμπιστευτική έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου που εστάλη στο Κογκρέσο, τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αγορά των S-400 έχουν αυξήσει την ένταση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον, η οποία τονίζει πως τα συστήματα αυτά δεν είναι συμβατά με αυτά του ΝΑΤΟ και δηλώνει ότι θα λάβει το πρωτοφανές βήμα εναντίον ενός συμμάχου, δηλαδή την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει με την αγορά.

Οι νομοθέτες στην Ουάσινγκτον ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να αναστείλει τις πωλήσεις του αεροσκάφους F-35 προς την Τουρκία – για το οποίο έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 1,25 δισ. δολάρια – ωστόσο υπάρχει κίνδυνος και για την πώληση επιπλέον όπλων στην Τουρκία.

Το Bloomberg υπενθυμίζει πως η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία ύψους 3,5 δισ. δολαρίων για την αγορά 109 ελικοπτέρων Black Hawk το 2016, ενώ παραλαμβάνει τη δεύτερη παρτίδα ελικοπτέρων CH-47 Chinook.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr