Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέι: Οι Τόρις να σκεφτούν σοβαρά – Δεν υπάρχει «σχέδιο Β»

Μέι: Οι Τόρις να σκεφτούν σοβαρά – Δεν υπάρχει «σχέδιο Β»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την 11η Δεκεμβρίου στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της συμφωνίας για το Brexit έχει στραμμένη την προσοχή της η Τερέζα Μέι, όπως δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους που τη συνόδευαν στην πτήση της προς την Αργεντινή, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της G20.

Την Κυριακή οι ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών της Ε.Ε. ενέκριναν τη συμφωνία για τους όρους του «διαζυγίου», ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει τον Μάρτιο, αλλά να διατηρήσει στενούς δεσμούς με την Ευρώπη ως προς το εμπόριο.

Ωστόσο η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, την ώρα που οι βουλευτές του κόμματός της, των Τόρις, παραμένουν βαθιά διχασμένοι.

«Το επίκεντρο της δικής μου προσοχής και αυτής της κυβέρνησής μου βρίσκεται στην ψηφοφορία που διεξάγεται την 11η Δεκεμβρίου. Θα εξηγήσουμε στα μέλη του κοινοβουλίου γιατί πιστεύουμε πως αυτή είναι μια καλή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η Μέι, προσθέτονας ότι δεν καταρτίζει μια εναλλακτική πρόταση, κάποιο «σχέδιο Β».

«Ζητώ από κάθε μέλος του κοινοβουλίου να σκεφτεί για την εκπλήρωση της ψήφου υπέρ του Brexit, να το κάνει κατά τρόπο που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του, διότι (η συμφωνία που συνήφθη ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο) προστατεύει τις δουλειές, τις περιουσίες και την ασφάλειά τους», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Κατηγόρησε παράλληλα τους Εργατικούς ότι στην ουσία υποστηρίζουν την «άτακτη» αποχώρηση, απορρίπτοντας τον συμβιβασμό της για τον Brexit, χωρίς να προτείνουν μία «κατάλληλη εναλλακτική λύση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr