Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει η Μόσχα την ακύρωση της συνάντησης Τραμπ-Πούτιν

Τι λέει η Μόσχα την ακύρωση της συνάντησης Τραμπ-Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευθέως αμφισβητεί η Μόσχα τους λόγους τους οποίους επικαλέστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για την ακύρωση της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες.

«Η πρόκληση που ξεκίνησε από το Κίεβο σε αυτήν την περιοχή (Αζοφική Θάλασσα) είναι ο πραγματικός λόγος για την ακύρωση; Αυτό ακούσαμε ως επίσημη εκδοχή και τη δεχθήκαμε. Είναι πραγματική; Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως ανέφερε ο Τραμπ σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, δεδομένου ότι τα ουκρανικά πλοία και το πλήρωμά τους δεν έχουν επιστραφεί από τη Ρωσία στην Ουκρανία, είναι καλύτερο για όλες τις πλευρές να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πούτιν στην Αργεντινή.

Επεσήμανε, δε, ότι προσβλέπει σε μια σύνοδο κορυφής ΗΠΑ – Ρωσίας μόλις επιλυθεί το ζήτημα μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί και τις προηγούμενες ημέρες, με το Κρεμλίνο ωστόσο να επιμένει όλη την εβδομάδα ότι δεν έχει σχετική ενημέρωση και πως η συνάντηση προγραμματίζεται κανονικά.

Η ακύρωση της συνάντησης από τον Τραμπ πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη στιγμή για την έρευνα στις ΗΠΑ σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Μόλις μία μέρα προτού αναχωρήσει για την Αργεντινή, ο πρώην δικηγόρος του Μάικλ Κοέν δήλωσε ένοχος για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με τις επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους.

Στο στόχαστρο ποινικών διώξεων, ο Κόεν είχε ήδη δηλώσει ένοχος στα τέλη Αυγούστου σε σειρά κατηγοριών σε βάρος του και αφού πήρε αποστάσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, συνεργάζεται με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, που έχει αναλάβει τη ρωσική έρευνα.

Συγκεκριμένα, ο Μάικλ Κόεν παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα σχετικά με τις συζητήσεις επί ενός σχεδίου ακινήτων στη Ρωσία. Σε αυτό το σχέδιο έχουν ήδη αναφερθεί αμερικανικά ΜΜΕ και εμπλέκεται η κοινοπραξία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην δικηγόρος του μεγιστάνα είπε στο δικαστήριο ότι το 2017 υπέβαλε μια γραπτή κατάθεση στο Κογκρέσο όπου διαβεβαίωνε ότι όλες οι προσπάθειες που σχετίζονταν με το σχέδιο αυτό στη Μόσχα είχαν σταματήσει έως τον Ιανουάριο του 2016. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα αυτές οι προσπάθειες συνεχίστηκαν έως τον Ιούνιο του 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr