Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αστακός» το Μπουένος Άιρες λόγω G20 – Διαδηλώσεις υπό δρακόντεια μέτρα

«Αστακός» το Μπουένος Άιρες λόγω G20 – Διαδηλώσεις υπό δρακόντεια μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργεντινή, Σύνοδος G20,

Άνοιξε την Παρασκευή η αυλαία της φετινής Συνόδου Κορυφής της G20 στην Αργεντινή, μίας συνόδου που επισκιάζεται από τον σινο-αμερικανικό εμπορικό πόλεμο. Οι 19 πλέον ανεπτυγμένες χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπούνται όλες από τους ηγέτες τους, την ώρα που στόχος είναι η «δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη».

Οι ηγέτες των είκοσι ισχυρότερων οικονομιών στον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Άιρες προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και να βρουν λύσεις στις πιέσεις που «νιώθουν» οι διεθνείς αγορές.

H πρωτεύουσα της Αργεντινής θυμίζει «αστακό», καθώς τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία είναι δρακόντεια. Αστυνομικοί, λιμενικοί και συνοριοφύλακες έχουν αποκλείσει μια περιοχή 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων περιμετρικά του παραποτάμιου συνεδριακού κέντρου Costa Salguero, όπου διεξάγεται η Σύνοδος, ενώ η κυκλοφορία των φορτηγών πλοίων στον ποταμό Λα Πλάτα απαγορεύτηκε για όσο διαρκέσει η Σύνοδος.

Νωρίτερα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Άιρες για να διαδηλώσουν κατά των οικονομικών πολιτικών της G20, ωστόσο, είναι απίθανο να καταφέρουν να φθάσουν κοντά στους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων παγκόσμιων δυνάμεων που θα συνέλθουν για να συζητήσουν κυρίως το θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Σχετικά με τις σινο-αμερικανικές εμπορικές διαφωνίες και τον συνεπακόλουθο εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες ο Εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Λάιτχαϊζερ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Συνόδου του G20 και ειδικότερα για την έκβαση της συνάντησης, που θα έχουν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι.

Στο μεταξύ αισιοδοξία προκάλεσε η υπογραφή τη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, MSCA, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει τη NAFTA, από τους ηγέτες των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά.

Οι αντιπαραθέσεις για τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, που θέτει τους κανόνες για εμπορικές συναλλαγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων, ξεπεράστηκαν μόλις μία ώρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της 30ης Σεπτεμβρίου και λίγες ώρες πριν από την τελετή υπογραφής.

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης μέρας της συνόδου ήταν και η παρουσία του πρίγκιπα διάδοχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Στην «οικογενειακή» αποτύπωση της συνόδου ο Σαλμάν εξοβελίστηκε στο άκρο της φωτογραφίας, φανερά απομονωμένος, στον απόηχο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Στις διμερείς συναντήσεις ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν το πρόσφατο περιστατικό στο στενό του Κερτς και τις εξελίξεις στη Συρία κατά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.

«Βεβαίως και υπάρχουν ζητήματα να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε. Είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω την ευκαιρία να συζητήσω μαζί σας σήμερα στη σύνοδο της G20. Συγκεκριμένα αυτό αφορά την κατάσταση στη Συρία, που όπως είδαμε μετά από μια πολύ χρήσιμη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη η κατάσταση έχει αλλάξει», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στην αρχή της συνάντησης με τον Πούτιν.

«Αυτό επίσης αφορά στην κατάσταση στην Ουκρανία, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τον Μακρόν να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις με επίκεντρο το εμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια

Αργεντινή: Ο Μιλέι ορκίστηκε πρόεδρος, εξήγγειλε «σοκ» λιτότητας και τον ζητωκραύγαζαν!

Γερμανικός Τύπος: Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα

Αργεντινή: Νέος πρόεδρος ο δεξιός λαϊκιστής Μιλέι – Μία διαφορετική… οπτική για τη δικτατορία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr