Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χεζμπολάχ απείλησε με ευρεία πυραυλική επίθεση το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ απείλησε με ευρεία πυραυλική επίθεση το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο η παραστρατιωτική σιιτική λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, προειδοποιεί το Ισραήλ να μην εξαπολύσει άλλες επιθέσεις κατά στόχων στη Συρία ή να αποτολμήσει επίθεση στις θέσεις της στον Λίβανο.

Το βίντεο της Χεζμπολάχ, που έχει εβραϊκούς υπότιτλους, περιλαμβάνει δορυφορικές εικόνες και χάρτες από ισραηλινές στρατηγικές τοποθεσίες, στέλνοντας το μήνυμα στα Ιεροσόλυμα ότι η οργάνωση έχει ήδη επιλέξει τους στόχους της εάν αποφασίσει να πραγματοποιήσει αντίποινα.

Στο ίδιο βίντεο υπάρχουν πλάνα με άνδρες της Χεζμπολάχ να προετοιμάζονται για εκτόξευση πυραύλου -η Χεζμπολάχ διαθέτει χιλιάδες ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους- σε σενάριο «απάντησης» πιθανής ισραηλινής επίθεσης στον Λίβανο. Εμφανίζεται μάλιστα και η προειδοποίηση «Εάν τολμήσετε επίθεση θα το μετανιώσετε».

Το βίντεο αναρτήθηκε στην Παρασκευή μετά τη μετάδοση της είδησης, από συριακά ΜΜΕ, ότι η αεράμυνα της Συρίας (πλέον εξοπλισμένη και με S-300) αναχαίτισε εισερχόμενους ισραηλινούς πυραύλους.

Το Ισραήλ από την πλευρά του διέψευσε ότι πραγματοποίησε την οποιαδήποτε επίθεση σε στόχους στη Συρία.

Η Χεζμπολάχ είναι μια οργάνωση που αποτελεί μακρύ χέρι του Ιράν στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ ελέγχει τον λιβανέζικο νότο σε ένα καθεστώς «κράτος εν κράτει».

Για το Ισραήλ η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει προέρχεται από το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν.

Το Ιράν έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει την εδραίωση της ιρανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, θεωρώντας τη μέγιστη απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια αλλά και επιβίωσή του.

Το ιρανικό καθεστώς έχει προμηθεύσει τη Χεζμπολάχ με μεγάλο αριθμό πυραύλων και ρουκετών, που μπορούν να προκαλέσουν πραγματικό όλεθρο στο Ισραήλ εάν εξαπολυθούν σε μια μαζική «βροχή» θανάτου.

Χεζμπολάχ και Ιράν αρνούνται το δικαίωμα ύπαρξης του κράτους το Ισραήλ, το οποίο -όπως διακηρύσσουν- θα το σβήσουν από τον χάρτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr