Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι φοβούνται ότι η Κύπρος «περνάει» στο ΝΑΤΟ και απείλησαν με «αντίμετρα»

Οι Ρώσοι φοβούνται ότι η Κύπρος «περνάει» στο ΝΑΤΟ και απείλησαν με «αντίμετρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απειλές περί επικίνδυνων και αποσταθεροποιητικών συνεπειών για την Κύπρο εκτοξεύει η Μόσχα, σε περίπτωση περαιτέρω στρατιωτικοποίησης της νήσου και εφαρμογή των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών σχεδίων.

«Η Μόσχα δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη της το αντιρωσικό υπόβαθρο αυτών των σχεδίων.

»Θα πρέπει να λάβουμε αντιμέτρα σε περίπτωση εφαρμογής τους», διεμήνυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες πηγές σχετικά με τις ενεργές δράσεις της Ουάσιγκτον, ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα οικοδόμησης της στρατιωτικής παρουσίας της στην Κύπρο για την αντιμετώπιση «της αυξανόμενης ρωσικής επιρροής στην περιοχή δεδομένης της επιτυχούς εφαρμογής της λειτουργίας της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης στη Συρία», δήλωσε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού και ανάμειξη στην εφαρμογή των σχεδίων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ θα έχει, αναπόφευκτα, επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις για την Κύπρο», δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Μόσχα δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη το αντιρωσικό υπόβαθρό αυτών των σχεδιασμών.

»Θα πρέπει να λάβουμε αντίμετρα σε περίπτωση εφαρμογής τους», πρόσθεσε.

Τι απαντά η Κυπριακή Δημοκρατία

Ποτέ δεν ήταν στόχος η στρατιωτικοποίηση της χώρας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, με αφορμή την προειδοποίηση της Μόσχας για την αμερικανική παρουσία στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου διεκρίνισε πως η Κύπρος «παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις και αυτό μόνο σε περιπτώσεις που κάποιες χώρες υποβάλουν σχετικό αίτημα ή και έχουν κάποια σχετική με το θέμα αυτό Συμφωνία ή Μνημόνιο (MOU) με την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Ενδεικτικά και όπως ανέφερε πρόσφατα με δημόσιες δηλώσεις του στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, το 2017 δόθηκαν από τη Δημοκρατία διευκολύνσεις σε αεροδρόμια της χώρας σε 672 περιπτώσεις και διευκολύνσεις ελλιμενισμού σε άλλες 225 στα λιμάνια μας», πρόσθεσε και ανέφερε πως «στη διάρκεια του φετινού χρόνου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου είχαν παραχωρηθεί διευκολύνσεις σε 212 περιπτώσεις στα αεροδρόμια και σε 207 περιπτώσεις στα λιμάνια της Κύπρου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr