Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντι Μάιο: Θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις και θα αποφύγουμε τις κυρώσεις

Ντι Μάιο: Θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις και θα αποφύγουμε τις κυρώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βέβαιος ότι θα αποφευχθούν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρώμης εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, επιμένοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της, εφαρμόζοντας τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, ο κ. Ντι Μάιο έκανε λόγο για «νέα οικονομική συνταγή, η οποία ακολουθεί αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη άλλων ευρωπαϊκών χωρών», κάτι που όπως είπε προκαλεί προστριβές.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός πρόκειται να εγκριθεί από την Γερουσία μετά τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή θα παρουσιαστούν και οι καθοριστικές τροπολογίες που αναμένεται να μειώσουν την σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ και να οδηγήσουν σε συμβιβασμό με την Κομισιόν.

Στο μεταξύ, μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι θα λάβει υπ’ όψιν του κάθε δυνατότητα να μειώσει τις συνολικές δαπάνες που απαιτούν ορισμένα μέτρα του προϋπολογισμού.

Διαβεβαίωσε πως «δεν είπα ποτέ ότι δεν μιλώ με τον Γιούνκερ» και σημείωσε ότι «αν μου φέρουν συνολικούς υπολογισμούς, οι οποίοι να μου επιτρέπουν να μειώσω το έλλειμμα στο 2,3% ή στο 2,1%, είναι σαφές ότι τις μεταρρυθμίσεις ούτως ή άλλως πρόκειται να τις εφαρμόσω».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr