Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζόρια για Μακρόν: Κόμματα της αντιπολίτευσης ετοιμάζουν πρόταση μομφής λόγω «Κίτρινων Γιλέκων»

Ζόρια για Μακρόν: Κόμματα της αντιπολίτευσης ετοιμάζουν πρόταση μομφής λόγω «Κίτρινων Γιλέκων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόταση μομφής σχεδιάζουν να καταθέσουν στη Γαλλία τη Δευτέρα βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) και του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF) που έχουν δυσαρεστηθεί από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η γαλλική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την κρίση με τα «Κίτρινα Γιλέκα».

Αν και δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες ψήφους, ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να πάρουν με το μέρος τους και άλλους βουλευτές, καθώς σε όλη τη χώρα επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο Μακρόν και τους χειρισμούς του.

«Τις ερχόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε να διευρυνθεί η ομάδα των ανθρώπων που μπορούν να καταθέσουν αυτήν την πρόταση (μομφής) μαζί με μας», και από άλλα πολιτικά κόμματα, δήλωσε ο αρχηγός του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ σε δημοσιογράφους.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας – αν και δεν έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς – σκοπεύει επίσης να τοποθετηθεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν, ο λόγος που περιμένει να περάσει το Σαββατοκύριακο ο Μακρόν είναι «για να μη ρίξει λάδι στη φωτιά».

Οι γαλλικές αρχές έχουν προαναγγείλει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς τα «κίτρινα γιλέκα» ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.

Κλειστός θα παραμείνει το Σάββατο ο Πύργος του Άιφελ, καθώς επίσης αρκετά μουσεία, θέατρα και βιβλιοθήκες.

Ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια θα περιπολούν 89.000 αστυνομικοί, ενώ 8.000 αστυνομικοί θα φρουρούν μόνο το Παρίσι.

Τεθωρακισμένα οχήματα επίσης θα επιστρατευθούν στην προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Προκειμένου να καταλαγιάσει την οργή στους δρόμους της Γαλλίας, η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν έκανε πίσω ακυρώνοντας το επίμαχο μέτρο της αύξησης της φορολογίας στα καύσιμα.

Καθώς ωστόσο αυτό δεν φαίνεται αρκετό για να επαναφέρει την ησυχία στο Παρίσι και άλλες πόλεις της χώρας, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φιλίπ φάνηκε χθες Πέμπτη διατεθειμένος για νέες παραχωρήσεις, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, με σκοπό τη βοήθεια των χαμηλόμισθων εργατών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr