Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάγγελμα Μακρόν για να «κατευνάσει» τα «Kίτρινα Γιλέκα» – Ποια μέτρα ανακοίνωσε

Διάγγελμα Μακρόν για να «κατευνάσει» τα «Kίτρινα Γιλέκα» – Ποια μέτρα ανακοίνωσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αύξηση ύψους 100 ευρώ στον κατώτατο μισθό και μείωση φορολογικών συντελεστών ανακοίνωσε στο διάγγελμά του μετά από τέσσερις εβδομάδες τεράστιων κινητοποιήσεων, συγκρούσεων και ανείπωτης καταστολής, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ανακοίνωσε ακόμα αύξηση της πληρωμής της υπερωριακής εργασίας αλλά και κάποια επιδόματα για όσους βγάζουν λιγότερα από 2000 ευρώ. Ανακοίνωσε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα, θα πάνε από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ στη γαλλική βουλή ώστε να ψηφιστούν.

Κάλεσε παράλληλα «τους πλούσιους» να συμβάλλουν περισσότερο, ενώ σημείωσε πως στόχος είναι να υπάρξουν περισσότερες θέσεις εργασίας στη χώρα.

Προσέθεσε, πάντως, ότι η αναρχία και οι καταστροφές και οι επιθέσεις σε όργανα της τάξης δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εκμεταλλευθεί την όλη κατάσταση.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι έχουν γίνει λάθη στον τρόπο διακυβέρνηση της Γαλλίας από τον ίδιο και μάλιστα υπογράμμισε ότι «αναλαμβάνω την ευθύνη.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν παρακολουθώ σωστά την κατάσταση.Ξέρω ότι καποιοι πληγώθηκαν απο κάποια λεγόμενα μου.Κατανοώ πλήρως την οργή που υπάρχει.

Την οργή σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέραν, όπως οι συνταξιούχοι.Άνθρωποι οι οποίοι παρέμεναν ξεχασμένοι εδώ και 40 χρόνια.

Ανέλαβα την ηγεσία της χώρας μου για να αλλάξω την πορεία της, γιατί την αγαπώ και επιθυμώ να ξεπεράσει τα προβλήματα».

Προκειμένου να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των «κίτρινων γιλέκων» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, αλλά και σε επανεξέταση του επονομαζόμενου «φόρου πλούτου».

Αναφερόμενος, σαφώς, στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», υποστήριξε ότι «Απέναντι στις βιαιότητες δεν θα δείξουμε καμία επιείκεια. Καμία οργή δεν δικαιολογεί επιθέσεις απέναντι σε αστυνομικούς ή σε ξένη περιουσία».

Επιπρόσθετα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ τον μήνα και αυτό θα συμβεί με μηδενικό κόστος για τον εργοδότη.Επίσης ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι που παίρνουν λιγότερα απο 2000 ευρώ το μήνα δεν θα πληρώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr