Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία δεν θέλει να μείνει άνθρωπος – Το 60% του λαού της θα μετανάστευε «τώρα»

Στην Αλβανία δεν θέλει να μείνει άνθρωπος – Το 60% του λαού της θα μετανάστευε «τώρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Μετανάστες,

Το 60% των Αλβανών εάν είχε την ευκαιρία θα εγκατέλειπε την Αλβανία και θα μετανάστευσε στο εξωτερικό για να βρει μια καλύτερη ζωή, μακριά από την ανομία, το κοτζαμπάσικο καθεστώς, τη μαφία, τα ναρκωτικά, το παρακράτος και τη διαφθορά.

Το 60% των Αλβανών πολιτών θα προτιμούσε να εγκαταλείψει τη χώρα αν είχε μια τέτοια ευκαιρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Έρευνας της Κοινής Γνώμης Gallup, που δημοσιεύει η σερβική εφημερίδα «Πολίτικα» και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με το Gallup, με τόσο υψηλά ποσοστά, η Αλβανία κατατάσσεται στην 4η θέση μεταξύ των χωρών του κόσμου των οποίων οι πολίτες επιθυμούν να μεταναστεύσουν.

Βρίσκεται μετά τις αφρικανικές χώρες της Σιέρρα Λεόνε, τη Λιβύη και την Αϊτή, όπου το επίπεδο φτώχειας κυμαίνεται μεταξύ 54 και 70%.

Με το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των 2,87 εκ. κατοίκων της Αλβανίας, 1,7 εκ. θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Αλβανία χρειάζεται αυξημένη οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις σε τομείς προτεραιότητας, όπως η εκπαίδευση και η υγεία, προκειμένου να μειωθεί η μετανάστευση.

Ένας μεγάλος αριθμός Αλβανών πολιτών επιθυμεί να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2016 246.129 Αλβανοί κάτοικοι κατέθεσαν αιτήσεις για πράσινη κάρτα των ΗΠΑ, ενώ τον επόμενο χρόνο, ο αριθμός αυξήθηκε σε 367.231, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι αριστούχοι μαθητές εγκαταλείπουν την Αλβανία

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας «Σέκουλι», σε συνέντευξη που πήρε δημοσιογράφος της από τον εμπειρογνώμονα θεμάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αλβανία, Ντριτσίμ Μεχμέτι, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι τα τρία τελευταία χρόνια, 23 χιλ. Αλβανοί μαθητές που αποφοίτησαν με άριστα από το λύκειο, έφυγαν για σπουδές στο εξωτερικό.

Κάθε χρόνο απομακρύνονται από τη χώρα το 20% των Αλβανών νέων που αποφοιτούν από το λύκειο.

Σύμφωνα με μελέτη του Cook – Communications, από το 1988, το 37% του πληθυσμού της Αλβανίας μετανάστευσε σε χώρες της Ευρώπης, κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Η αυστριακή εφημερίδα Die Press δημοσίευσε άρθρο του Karl Peter Schearz, στο οποίο τονίζεται ότι σημαντικό μέρος του ΑΕΠ της Αλβανίας προέρχεται από τα ναρκωτικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr