Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από βομβιστική επίθεση στην Εφρίν της Συρίας

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από βομβιστική επίθεση στην Εφρίν της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε άμαχοι, σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν αυτοκίνητο – παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών – εξερράγη σε λαϊκή αγορά στο κέντρο της πόλης Eφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία ελέγχεται από οργανώσεις ισλαμιστών μισθοφόρων προσκείμενων στην Τουρκία.

«Η έκρηξη έγινε στα όρια της αγοράς Αλ Χαλ, κοντά σε μια θέση των ισλαμιστών μισθοφόρων που πρόσκεινται στην Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους: πέντε πολίτες και τέσσερις ισλαμιστές μισθοφόρους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Πάνω από 20 άνθρωποι, πολίτες και ισλαμιστές μισθοφόροι, τραυματίστηκαν, κι ορισμένοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», πρόσθεσε εκφράζοντας τον φόβο πως ο απολογισμός θα γίνει «πιο βαρύς».

Η βομβιστική επίθεση, για την οποία δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης μέχρι στιγμής, προκάλεσε επίσης «μεγάλες υλικές ζημιές στον τομέα» αυτόν, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν.

Η Εφρίν καταλήφθηκε τον Μάρτιο από τον στρατό της Τουρκίας και οργανώσεις ισλαμιστών μισθοφόρων που υποστηρίζει, έπειτα από σφοδρές μάχες με πολιτοφύλακες της οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), της κυριότερης κουρδικής ένοπλης παράταξης στη Συρία.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απειλή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξαπολύσει «τις προσεχείς ημέρες» νέα ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη βόρεια Συρία εναντίον των YPG.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr