Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τρομοκράτες» ο τουρκικός στρατός σύμφωνα με retweet του εκπροσώπου του αμερικανικού στρατού

«Τρομοκράτες» ο τουρκικός στρατός σύμφωνα με retweet του εκπροσώπου του αμερικανικού στρατού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Σον Ράιαν (Sean Ryan), εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία και στο Ιράκ, προκάλεσε νευρικό κλονισμό στο ισλαμικό καθεστώς Ερντογάν, επειδή έκανε την Κυριακή retweet μια ανάρτηση στο Twitter που ανέφερε τον τουρκικό στρατό ως «τρομοκράτες», που με ελεύθερους σκοπευτές σκοτώνει αμάχους και συγκεκριμένα ανήλικα παιδιά στο συριακό Κουρδιστάν (Ροζάβα), κάτι που τώρα έχει αλλάξει -σύμφωνα με την ανάρτηση- αφού οι άμαχοι προστατεύονται από Αμερικανούς κομάντος.

Η ερντογανική ισλαμική Yeni Safak επιτέθηκε στον συνταγματάρχη Ράιαν, κατηγορώντας τον ότι διασπείρει την «προπαγάνδα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK)».

Ο Αμερικανός αξιωματικός αφαίρεσε την ανάρτηση, μετά από συντονισμένη επίθεση που δέχθηκε από τουρκικά τρολ, ωστόσο, αυτό που φανερώνεται είναι ότι οι Αμερικανοί στη Συρία έχουν ταυτιστεί σε τέτοιο βαθμό με τους Κούρδους συμμάχους τους, με τους οποίους από κοινού μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, που συμμερίζονται την άποψη ότι το τουρκικό ισλαμικό καθεστώς υποστηρίζει τους τζιχαντιστές στη Συρία, κάτι εξάλλου που έχει αποδειχτεί με αμέτρητα στοιχεία.

Στον Αμερικανό αξιωματικό επιτέθηκε και ο Γερμανός δημοσιογράφος της BILD, Julian Röpcke, γνωστός για φιλοϊσλαμικές-φιλοτουρκικές αναρτήσεις, με αποτέλεσμα ο Σον Ράιαν να τον «μπλοκάρει» και αργότερα να τον «ξεμπλοκάρει».

Οι Αμερικανοί αξιωματικοί και αξιωματούχοι, άνθρωποι με βαθιά πεποίθηση και ιδεολογία ότι μάχονται υπέρ του ελεύθερου κόσμου, θεωρούν βαθύτατα ότι οι Κούρδοι αποτελούν φυσικούς συμμάχους των ΗΠΑ και του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr