Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σι Τζινπίνγκ: Κανείς δεν θα πει στον λαό της Κίνας τι να κάνει

Σι Τζινπίνγκ: Κανείς δεν θα πει στον λαό της Κίνας τι να κάνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Κανένας δεν είναι σε θέση να υπαγορεύσει στον κινεζικό λαό τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνει» ήταν ο κεντρικός πυρήνας της ομιλίας του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, στην οποία δεν έκανε απολύτως καμία ευθεία αναφορά στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ ή την ανακωχή των 90 ημερών.

Κατέστησε όμως σαφές ότι παραμένει ακλόνητος μπροστά στις διεθνείς εκκλήσεις για «διαρθρωτικές αλλαγές» στην οικονομία της Κίνας.

Στην ομιλία του αυτή σήμερα Τρίτη, η οποία διήρκεσε περί τη μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό στο Πεκίνο των 40 ετών οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Κίνα, ο Σι μίλησε για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και πώς αυτό οδήγησε στην οικονομική επιτυχία της χώρας.

Ειδικότερα, ο Σι υπογράμμισε ότι η οικονομική επιτυχία των τελευταίων 40 ετών δικαιολογεί τον δρόμο που έχει πάρει η χώρα του, ενός «σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά» υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η Κίνα, υπογράμμισε, θα συνεχίσει στον δρόμο της ανάπτυξης, αλλά με τον δικό της ρυθμό. «Θα αλλάξουμε απολύτως ό,τι μπορεί να μεταρρυθμιστεί και δεν θα αλλάξουμε, απολύτως, αυτό που δεν μπορεί», πρόσθεσε ο Σι.

Στόχος, υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του, να βελτιωθεί η ζωή των Κινέζων και «να δημιουργηθούν θαύματα που πραγματικά θα εντυπωσιάσουν τον κόσμο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr