ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εννέα οι νεκροί στη Γαλλία από την έναρξη των διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων»

Εννέα οι νεκροί στη Γαλλία από την έναρξη των διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αριθμός των νεκρών που συνδέονται με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία έχει φθάσει τους εννέα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση, καθώς η οδική κυκλοφορία εξακολουθεί να παρεμποδίζεται από διαδηλωτές.

«Έχει υπάρξει ένας ένατος θάνατος σήμερα το πρωί στην Αζάν, σε μια διασταύρωση υποχρεωτικής κυκλικής πορείας. Ήταν ένα “κίτρινο γιλέκο” που διαμαρτυρόταν στο ύπαιθρο, αλλά δεν ακολουθούσε τις οδηγίες ασφαλείας για το κατάστρωμα της οδού», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν, πως το θύμα, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών, χτυπήθηκε από φορτηγό κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο, όπου συγκεντρώνονταν διαδηλωτές.

Οι περισσότεροι από τους εννέα θανάτους ήταν αποτέλεσμα τροχαίων ατυχημάτων, καθώς οι διαδηλωτές αποκλείουν οδικούς κόμβους υποχρεωτικής κυκλικής πορείας και σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους. Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» -που ονομάστηκαν έτσι από τα γιλέκα ευκρινούς χρώματος που πρέπει να φέρουν οι Γάλλοι αυτοκινητιστές στα οχήματά τους- ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου με αίτημα την κατάργηση του φόρου άνθρακα στα καύσιμα.

Όμως το κίνημα εξελίχθηκε σε μια ευρύτερη αντίδραση απέναντι στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και οι διαδηλώσεις στο Παρίσι αυτό τον μήνα αμαυρώθηκαν από ξεσπάσματα βίας και βανδαλισμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ υπέγραψε με τον Πεζεσκιάν εκεχειρία 60 ημερών και το παρουσιάζουν ως δήθεν «ειρήνη»

Τραμπ από G7: «Κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας με το Ιράν – Αν αποτύχει, επιστρέφουμε στους βομβαρδισμούς»

Ελλάδα και Γαλλία με ισχυρά όπλα στην Κύπρο – Σε ανατολίτικη παραζάλη οι Τούρκοι από τη συνεννόηση Χριστοδουλίδη-Δένδια

Σκληροπυρηνικές φράξιες στο Ιράν διαδήλωσαν κατά Αραγτσί και Καλιμπάφ για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ

Κύπρος-Γαλλία υπέγραψαν τη SOFA: Γαλλικές δυνάμεις στο έδαφος και στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε ΚΑΘΕ απειλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr