Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ «συμφώνησε» να αναλάβει η Σαουδική Αραβία την ανοικοδόμηση της Συρίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ «συμφώνησε» να αναλάβει η Σαουδική Αραβία την ανοικοδόμηση της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με περηφάνια, κάποια υποτιθέμενη συμφωνία που σύναψε με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η οποία, όπως αναφέρει στο Twitter, συμφώνησε να αναλάβει το κόστος ανοικοδόμησης της διαλυμένης Συρίας.

Δεν μας αποσαφήνισε, βεβαίως, εάν σε αυτό συμφωνεί και το Ιράν -που κάνει κουμάντο στη Συρία-, η Τουρκία (που ετοιμάζεται να καταλάβει τη μισή Συρία) ή και η ίδια η Δαμασκός.

«Δεν είναι ωραίο που μια υγιής οικονομικά χώρα, αναλαμβάνει την ανοικοδόμηση μίας γειτονικής χώρας και δεν το αναλαμβάνει αυτό μία άλλη σπουδαία χώρα, όπως οι ΗΠΑ, που είναι 5.000 μίλια μακριά;», έγραψε σε μια στιγμή αγωνίας ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική εντός της χώρας του και διεθνώς εξαιτίας της απόφασής του να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Συρία και να «πουλήσει» τους Κούρδους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι Σαουδάραβες δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ότι ανέλαβαν το κόστος ανοικοδόμησης της Συρίας, πράγμα που αυτονόητα προϋποθέτει ότι πρέπει να συνεννοηθούν με την κυβέρνηση της Συρίας. Ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ να εννοεί κάτι άλλο, που ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει, ούτε βοηθά και τους υπολοίπους να καταλάβουμε.

Το δημοκρατικό κόμμα άφησε να εννοηθεί ότι ο Ερντογάν κάπου κρατάει τον Ντόναλντ Τραμπ και τον εκβιάζει.

Αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί μία ανατροπή του ρόλου των ΗΠΑ στην παγκόσμια κοινότητα.

Οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες, καθώς, όπως τονίζουν κάποιοι, όταν δημιουργείται ένα κενό, κάποιος άλλος θα βρεθεί να το καλύψει.

Ο Τραμπ, ως επιχειρηματίας, έχει θέσει ως βασικό του στόχο την ώθηση των ΗΠΑ ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο του εμπορίου.

Για να το πετύχει αυτό, απέναντι και στη δυναμική της Κίνας, χρειάζεται οικονομικούς πόρους.

Ο μοναδικός τομέας που μπορεί να «δώσει» στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο τα κεφάλαια που χρειάζεται, είναι ο τομέας της Άμυνας, αλλάζοντας ωστόσο, καθοριστικά τον παγκόσμιο αμυντικό χάρτη και οδηγώντας τον κόσμο σε έναν δρόμο εξαιρετικά επικίνδυνο, την εσωστρέφεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr