Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ επισκέφθηκε το Ιράκ και δεν συνάντησε τον Ιρακινό πρωθυπουργό – Τι απαντά η Βαγδάτη

Ο Τραμπ επισκέφθηκε το Ιράκ και δεν συνάντησε τον Ιρακινό πρωθυπουργό – Τι απαντά η Βαγδάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τη σκληρή κριτική που δέχεται για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, ωστόσο, δεν συναντήθηκε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό ως όφειλε.

Η κριτική του CNN στον Αμερικανό πρόεδρο, που του την έχει στημένη σε κάθε βήμα, ήταν ιδιαίτερα ειρωνική.

Δημοσιογράφος του σταθμού σχολίασε πως «το Ιράκ είναι κυρίαρχο κράτος, δεν είναι αμερικανικό έδαφος για να μην συναντά τον ηγέτη του».

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αντίλ Αμπντούλ Μαχντί αποκάλυψε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με ανακοίνωσή του τον λόγο που δεν υπήρξε συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως είπε, υπήρχε αρχικά σχέδιο να δεχθεί τον Αμερικανό πρόεδρο στη Βαγδάτη, το οποίο ακυρώθηκε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε στις 26 Δεκεμβρίου αιφνιδιαστικά την αμερικανική βάση Αλ Άσαντ στο Ιράκ, όπου έμεινε τρεις ώρες με τους στρατιώτες, δίχως να συναντήσει κανένα Ιρακινό αξιωματούχο.

Ενώ οι αμερικανικές Αρχές είχαν ενημερώσει τις ιρακινές για την επιθυμία του Ντόναλντ Τραμπ να συναντήσει τον Ιρακινό πρωθυπουργό και κανονίστηκε, η συνάντηση αργότερα ακυρώθηκε εξαιτίας διαφωνιών στη διοργάνωση της συνάντησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Ιρακινού πρωθυπουργού. Ωστόσο, οι δύο ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικά.

Τι είπαν στο τηλέφωνο; Για την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, μίλησαν για τις διμερείς τους σχέσεις.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να δέχεται σκληρή κριτική που δεν συναντήθηκε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr