Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πομπέο και Νετανιάχου δίνουν ραντεβού στη Βραζιλία με φόντο τη Συρία

Πομπέο και Νετανιάχου δίνουν ραντεβού στη Βραζιλία με φόντο τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση στη Μπραζίλια της Βραζιλίας θα έχουν την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπεντζαμίν Νετανιάχου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τους θα βρεθεί η επικείμενη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό στο Ισραήλ. Αν και ο Νετανιάχου δήλωσε ότι τη σέβεται πλήρως, δεν κρύβει την ανησυχία του ότι μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της επιρροής του Ιράν, αλλά και της Ρωσίας στην περιοχή.

Η εξέλιξη ευνοεί και την Τουρκία, οι σχέσεις της οποίας με το Ισραήλ έχουν επίσης περάσει από σαράντα κύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας. Όπως σχολιάζουν τα τοπικά μέσα, ο ακροδεξιός εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου επιθυμεί διακαώς, όπως και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στενή σχέση με το Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr