Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι έκανε ο Τραμπ με τους πεζοναύτες στο Ιράκ και του τα «χώνουν»

Τι έκανε ο Τραμπ με τους πεζοναύτες στο Ιράκ και του τα «χώνουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η χριστουγεννιάτικη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα, έπειτα από δριμεία κριτική πως τα δύο χρόνια της θητείας του στον Λευκό Οίκο δεν είχε ποτέ επισκεφτεί τα αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τραβηξε βίντεο και φωτογραφίες, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα αποκαλύπτοντας πρόσωπα και τοποθεσίες που – σύμφωνα με τους επικριτές του – τυπικά θεωρούνται απόρρητα.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Newsweek», στο βίντεο ο Τραμπ εικονίζεται χαμογελαστός να ποζάρει με μέλη της επίλεκτης ομάδας Seal Team Five.

Όπως συνηθίζει, έβγαλε selfies και έδωσε επίσης χαρακτηριστικά της φωτογραφίας, όπως τα ονόματα των στρατιωτικών με τους οποίους φωτογραφήθηκε.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν στο περιοδικό ότι τέτοιου είδους πληροφορίες είναι σχεδόν απόρρητες.

Τα πρόσωπα επίσης των στρατιωτικών καλύπτονται ή παρουσιάζονται θολά.

Ο Τραμπ ασφαλώς, ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου διατηρεί το δικαίωμα να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες όπως την τοποθεσία όπου έχουν αναπτυχθεί τα στρατεύματα.

Σε κάθε περίπτωση, είθισται η ταυτότητα των ανθρώπων αυτών να προστατεύεται, σε περίπτωση που βρεθούν αιχμάλωτοι μιας εχθρικής κυβέρνησης ή μίας τρομοκρατικής ομάδας.

Συνειδητά ή όχι, ο Αμερικανός πρόεδρος παρέκαμψε αυτήν την λεπτομέρεια. Αμέσως αφότου το Air Force One απογειώθηκε από το Ιράκ, βίντεο και φωτογραφίες μοιράζονταν με όλους τους χρήστες του Twitter.

Τραμπ και Μελάνια δήλωσαν ότι ήταν τιμή τους που επισκέφτηκαν τα στρατεύματα στη βάση Αλ Άσαντ, στο Ιράκ. «Ο θεός να έχει καλά τις ΗΠΑ!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr