Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία διέψευσε τον Τραμπ: «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα πληρώσουμε για ανοικοδόμηση της Συρίας»

Η Σαουδική Αραβία διέψευσε τον Τραμπ: «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα πληρώσουμε για ανοικοδόμηση της Συρίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαουδάραβας κυβερνητικός αξιωματούχος διέψευσε το τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε να πληρώσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

«Η Σαουδική Αραβία τώρα δεσμεύτηκε να δαπανήσει τα απαραίτητα χρήματα για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας, αντί για τις Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter προ ημερών και εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων για την απόφασή του να πάρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την εμπόλεμη χώρα και συνέχισε στο ίδιο:

«Δεν είναι ωραία όταν πάρα πολύ πλούσιες χώρες βοηθούν στην ανοικοδόμηση των γειτόνων τους παρά μια σπουδαία χώρα, οι ΗΠΑ, που βρίσκονται 5.000 μίλια μακριά. Σε ευχαριστώ Σαουδική Αραβία».

Ωστόσο, Σαουδάραβας κυβερνητικός αξιωματούχος -που διατήρησε την ανωνυμία του- είπε ότι η χώρα του δεν προσφέρθηκε για κάτι τέτοιο.

Όπως τόνισε, το βασίλειο δεν δεσμεύεται για άλλα χρήματα για τη Συρία, παρά τα όσα έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

«Το βασίλειο είναι σημαντικός εταίρος στον Διεθνή Συνασπισμό για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, πραγματοποιώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό αεροπορικών επιδρομών στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και προσφέροντας εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια εκεί», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση που στάλθηκε με email στο CNBC.

Ως απάντηση, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Γκάρετ Μαρκίς, διευκρίνισε ότι η προεδρική ανάρτηση στο Twitter δεν σήμαινε νέα οικονομική δέσμευση από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Προφανώς και αυτό σήμαινε, αλλά έπρεπε να μαζέψει.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλοδέχονται τις συνεισφορές όλων των μελών του Διεθνούς Συνασπισμού για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων γενναιόδωρων παλαιότερων συνεισφορών της Σαουδικής Αραβίας», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr