Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό Anadolu «κάρφωσε» που βρίσκονται οι γαλλικές βάσεις στη Συρία

Το τουρκικό Anadolu «κάρφωσε» που βρίσκονται οι γαλλικές βάσεις στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για δεύτερη φορά φέτος το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αποκάλυψε τις τοποθεσίες των γαλλικών βάσεων στη βόρεια και ανατολική Συρία, στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Σε τέσσερις από τις εννέα στρατιωτικές τοποθεσίες, οι Γάλλοι προστατεύονται από τους Αμερικανούς και στις υπόλοιπες προστατεύονται από τους Κούρδους», αναφέρει το Anadolu.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο εστιάζει στα γαλλικά στρατόπεδα που βρίσκονται στα βόρεια της Συρίας και στη βορειοανατολική επαρχία της Χασάκα.

Το Anadolu προσθέτει ότι 200 Γάλλοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο πλευρό των Κούρδων και των Αράβων συμμάχων τους.

Είχε προηγηθεί στο παρελθόν ακόμα ένα δημοσίευμα του Anadolu, που αποκάλυπτε τις τοποθεσίες που έχουν στρατοπεδεύσει οι Γάλλοι στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Πριν αρκετούς μήνες το Anadolu είχε αποκαλύψει τις θέσεις των αμερικανικών βάσεων στη Συρία, κάνοντας χρήση απόρρητων ΝΑΤΟϊκών πληροφοριών, στις οποίες έχει πρόσβαση η Τουρκία, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που κατηγόρησε τότε την Τουρκία για δημοσίευση πληροφοριών που θέτουν σε κίνδυνο αμερικανικές ζωές.

Η Τουρκία είναι έξαλλη με την απόφαση των Γάλλων να παραμείνουν στη Συρία στο πλευρό των Κούρδων, ακόμα κι εάν αποχωρήσουν οι Αμερικανοί, διότι της στέκεται εμπόδιο στην εισβολή και κατάληψη των κουρδοσυριακών εδαφών που τόσο επιθυμεί να κάνει δικά της.

«Καρφώνοντας« οι Τούρκοι τα γαλλικά στρατόπεδα, αφενός μεν δίνουν πληροφορίες στους τζιχαντιστές για να τα στοχοποιήσουν, αφετέρου αποτελεί πράξη εχθρική προς τη Γαλλία.

Επειδή όμως τα έχουν κάνει ήδη με τους Αμερικανούς και εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του Ντόναλντ Τραμπ έχουν αποθρασυνθεί, νομίζουν ότι μπορούν ατιμώρητοι να «καρφώνουν» δυτικά στρατεύματα, με τα οποία η Τουρκία τυπικά έχει συμμαχική σχέση μέσω ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

«Πράκτορες επιρροής» θα χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι «ξένων συμφερόντων»

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Τουρκία: Φουντώνουν οι φήμες για σχέδιο συνομωσίας ή πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr