Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί στρατηγοί εισηγούνται να κρατήσουν οι Κούρδοι τα αμερικανικά όπλα που τους δόθηκαν

Αμερικανοί στρατηγοί εισηγούνται να κρατήσουν οι Κούρδοι τα αμερικανικά όπλα που τους δόθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές που σχεδιάζουν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, προτείνουν οι Κούρδοι μαχητές, που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, να κρατήσουν τον αμερικανικό οπλισμό που τους δόθηκε, όπως επιβεβαιώνουν στο Reuters τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι, μια κίνηση που θεωρείται βέβαιο ότι θα εξοργίσει την Τουρκία.

Τρεις αξιωματούχοι, μιλώντας ανώνυμα στο Reuters, είπαν ότι οι προτάσεις είναι μέρος των συζητήσεων ενός προσχεδίου αποχώρησης του αμερικανικού στρατού. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα προτείνει τελικά το Πεντάγωνο στον Λευκό Οίκο.

Οι συζητήσεις εντός Πενταγώνου βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, διευκρίνισαν οι ίδιοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στον Λευκό Οίκο μέσα στις επόμενες ημέρες και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εκείνος που θα πάρει την τελική απόφαση.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε αιφνιδιαστικά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, με τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε.

Η απόφασή του αυτή, όπως έχει αποκαλυφθεί, «κανονίστηκε» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Δεκεμβρίου, σε μια πρωτοφανή άσκηση μυστικής «διπλωματίας» εν αγνοία του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρμεντ.

Από τη στιγμή που ανακοίνωσε μέσω Twitter την απόφασή του, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει γίνει στόχος άγριας κριτικής.

Τον κατηγορούν για εθνική ανευθυνότητα, για ασυνέπεια που αποκαρδιώνει τους συμμάχους, για έλλειψη στρατηγικής.

Οι δημοκρατικοί επίσης τον κατηγόρησαν δημόσια ότι κάπως πρέπει να τον κρατά ο Ερντογάν και να τον εκβιάζει, ενώ οι στρατηγοί θεωρούν ότι έχει ατιμαστεί η στρατιωτική τους τιμή προδίδοντας τους Κούρδους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν στο Reuters ότι οι Κούρδοι εξοπλίστηκαν για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Δεν μπορούμε έτσι απλά να αρχίσουμε να ζητάμε πίσω τα όπλα», είπε ένας αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων.

Η πρόταση να αφεθούν στους Κούρδους αμερικανικά όπλα όπως αντιαρματικές ρουκέτες, τεθωρακισμένα οχήματα και όλμοι, θα είναι μια κάποια επιβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ δεν τους εγκαταλείπουν.

Η Τουρκία πιέζει από την πλευρά της οι Αμερικανοί να πάρουν πίσω τα όπλα τους, με το επιχείρημα ότι οι Κούρδοι θα τα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον εναντίον της.

Η πραγματικότητα είναι ότι επειδή η Τουρκία θέλει να εισβάλει στη Συρία και να καταλάβει το συριακό Κουρδιστάν, θα προτιμούσε οι Κούρδοι να ήταν ξαρμάτωτοι για να μην μπορούν να την αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr