Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Εξαφανίστηκε» ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στην Ιταλία

«Εξαφανίστηκε» ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποστάτης στην Ιταλία φέρεται να είναι ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στη Ρώμη, σύμφωνα με πληροφορίες της υπηρεσίας κατασκοπείας της Νότιας Κορέας.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει προηγούμενες αναφορές, βάσει των οποίων ο ανώτατος διπλωμάτης της Πιονγιάνγκ στην Ιταλία είχε αναζητήσει άσυλο σε χώρα της Δύσης.

Ο Τζο Σονγκ Γκιλ, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι γιος ή γαμπρός ανώτατου αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας, είναι ο δεύτερος ανώτατος διπλωμάτης της χώρας που αποστατεί σε διάστημα δύο ετών.

Το 2016, ο αναπληρωτής πρεσβευτής της χώρας στη Βρετανία, ο Τάε Γιονγκ Χο, εγκατέλειψε το πόστο του στο Λονδίνο, μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιοκορεάτικης υπηρεσίας κατασκοπείας, η θητεία του Τζο έληγε στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά ο διπλωμάτης εγκατέλειψε το πόστο του μερικές μέρες νωρίτερα. Μαζί του εκτιμάται ότι βρίσκεται η σύζυγός του.

Ο Τζο, 48 ετών, είχε λάβει πόστο στη Ρώμη, από τον Οκτώβριο του 2017, αφότου η Ιταλία απέλασε τον πρώην πρέσβη Μουν Τζονγκ Ναμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, αναφέρει το BBC.

Η διπλωματική αποστολή της Βόρειας Κορέας στην Ιταλία έχει ιδιαίτερη σημασία για την Πιονγιάνγκ, καθώς η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ εδρεύει στη Ρώμη και η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει συχνά χρόνιες ελλείψεις σε τρόφιμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Οι IDF παρακολουθούν όλους τους στόχους»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr