Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ξέχασαν” το μικρόφωνο του Κέρι ανοιχτό για να τα “χώσει” στο Ισραήλ

“Ξέχασαν” το μικρόφωνο του Κέρι ανοιχτό για να τα “χώσει” στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι παλιά τακτική στη διπλωματία, εάν θες να πεις κάτι… κακό, να “ξεχνιέται” το μικρόφωνο ανοιχτό. Αυτό συνέβη την Κυριακή για να μπορέσει ο Τζον Κέρι να πει τα επικριτικά του σχόλια για το Ισραήλ και να εκφράσει παράλληλα τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ, που η πολεμική επιχείρηση στη Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα παρανοϊκό λουτρό αίματος.

Τα σχόλια του Κέρι αρχικά ήταν σχετικά με τους Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Γάζα. Συνομιλώντας με τον Τζόναθαν Φάινερ, αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ακούστηκαν τα εξής λίγο προτού ο υπουργός εμφανιστεί στην εκπομπή Fox News Sunday:

«Ελπίζω ότι δεν θα θεωρήσουν το συμβάν αυτό ως πρόσκληση για να κάνουν περισσότερα!», είπε ο Κέρι αναφερόμενος στο Ισραήλ. «Θα ήταν καλύτερα αν το θεωρούσαν μια προειδοποίηση».

Ο Αμερικανός υπουργός διερωτήθηκε στη συνέχεια: «Ποια στοχευμένη επιχείρηση!», εμφανώς αγανακτισμένος από τον μεγάλο αριθμό πολιτών που έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της επιχείρησης του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Περισσότεροι από 500 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει ως τώρα τη ζωή τους από την αρχή της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

«Πρέπει να πάμε (εκεί)», ακούστηκε να λέει ο Κέρι, «Πιστεύω, Τζον, ότι πρέπει να πάμε εκεί σήμερα το βράδυ. Είναι τρελό να μένουμε εδώ και να μην κάνουμε τίποτε. Πάμε!».

Αφού έγινε η δουλειά, δηλαδή τα σχόλια διέρρευσαν, ανέλαβε ο παρουσιαστής της εκπομπής, του τηλεοπτικού δικτύου Fox, να “διορθώσει” τα πράγματα.

Ο δημοσιογράφος Κρις Ουάλας ζήτησε από τον Τζον Κέρι να εξηγήσει τα λόγια του, που ακούστηκαν “λαθραία” από το ανοικτό μικρόφωνο κι ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του.

Ο Τζον Κέρι μετέβη τη Δευτέρα στην Αίγυπτο για ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Γάζα, έπειτα από έκκληση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα «για μια άμεση εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

«Ο Νετανιάχου θα συνεχίσει, δεν θα σταματήσει – Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη» στη Μέση Ανατολή

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr