Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμερικανός Πρεσβευτής στα Σκόπια απάντησε γιατί τα θέλουν οι ΗΠΑ

Ο Αμερικανός Πρεσβευτής στα Σκόπια απάντησε γιατί τα θέλουν οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι (Jess Baily), σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της «Φωνής της Αμερικής» στην τοπική γλώσσα, αναφέρθηκε και στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο διπλωμάτης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι μετά από μία χρονιά θαρραλέας ηγεσίας ακολουθούν οι σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις που η Συμφωνία των Πρεσπών απαιτεί από τους εκλεγμένους ηγέτες της πΓΔΜ, προκειμένου να δρομολογήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Οι συμβιβασμοί που περιλαμβάνει η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν εύκολοι, είπε, ωστόσο, υπογράμμισε ότι αυτή είναι μία ιστορική δυνατότητα για την πΓΔΜ και την περιοχή, που θα οδηγήσει σε ένα μέλλον με περισσότερη ασφάλεια και ευημερία.

Ερωτηθείς για ποιόν λόγο οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός Πρέσβης ανέφερε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την πΓΔΜ από την ανεξαρτησία της και ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ αποτελεί κυρίαρχη απόφαση της χώρας.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας.

»Η συμφωνία θα επιτρέψει στην “Μακεδονία” να λάβει την θέση που δικαιούται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και θα συμβάλει στην περιφερειακή ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία.

»Πέραν αυτού, ο ΑΝΥΠΕΞ Τζον Σάλιβαν ήταν στην “Μακεδονία” πριν μερικές εβδομάδες και υπενθύμισε σε όλους μας ότι ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια.

»Ο ανταγωνισμός και η σύγκρουση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων επέστρεψαν στην κεντρική σκηνή, με κακούς παίχτες που θέλουν να καταστρέψουν και να αποσταθεροποιήσουν το δημοκρατικό σύστημα.

»Για να τους νικήσουμε χρειαζόμαστε ισχυρά κράτη, με ισχυρές δημοκρατικές βάσεις, ελεύθερα ΜΜΕ και ανοιχτές αγορές.

»Πιστεύουμε πραγματικά ότι η “Μακεδονία”, πλήρως ενταγμένη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θα αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο στην κοινή μας ευημερία και ασφάλεια», είπε ο Πρέσβης των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει «Σχέδιο Β»

Σε ερώτηση αν υπάρχει «Σχέδιο Β΄» σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περάσει είτε στην πΓΔΜ είτε στην Ελλάδα, ο Πρέσβης των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν βλέπει να υπάρχει πραγματική εναλλακτική λύση και εξέφρασε αισιοδοξία ότι οι ηγέτες των δύο χωρών δεν θα χάσουν την ευκαιρία για την οριστική επίλυση της διαφοράς για το όνομα, που διαρκεί εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr