Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι “μοναχικοί στρατιώτες” του Ισραήλ!

Ποιοι είναι οι “μοναχικοί στρατιώτες” του Ισραήλ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δύο Αμερικανοί, εβραϊκής καταγωγής, που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ανήκαν στην ιδιαίτερη κατηγορία εκείνων των Εβραίων της διασποράς που εθελοντικά κατατάσσονται στο στρατό του Ισραήλ.

Το Ισραήλ αποκαλεί αυτούς τους νέους, που έρχονται από όλο τον κόσμο να υπηρετήσουν τη θητεία τους, “μοναχικούς στρατιώτες”. Είναι άνδρες και γυναίκες στην ακμή της ηλικίας τους, οι οποίοι αφήνουν πίσω γονείς και συνήθως άνετες ζωές σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες κι αλλού για να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ, αν και δεν είναι Ισραηλινοί με τη στενή έννοια.

Υπάρχουν τουλάχιστον 2.000 “μοναχικοί στρατιώτες” που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στον ισραηλινό στρατό. Για τους Εβραίους που έχουν φύγει από το Ισραήλ πριν την ηλικία των 15, ή για τους Εβραίους της διασποράς που ουδέποτε έζησαν στο Ισραήλ και συνήθως δεν έχουν ούτε καν ισραηλινή υπηκοότητα, η θητεία είναι εθελοντική. Για πολλούς από αυτούς τους νέους η θητεία είναι σαν ένα κάλεσμα για να βρουν τις ρίζες τους και πολλοί από αυτούς μιλάνε ελάχιστα ή καθόλου εβραϊκά.

Διαβάζοντας αυτή την είδηση από το Associated Press, είναι αδύνατο να μην κάνει κανείς συνειρμούς με τη δική μας πραγματικότητα. Πόσοι Έλληνες ομογενείς θεωρούν υποχρέωση να έρθουν και να υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό για να βρουν, με αυτό τον τρόπο, τις ρίζες τους; Πώς η Ελληνική Ομογένεια, που είναι πληθυσμιακά άλλη μια Ελλάδα διασκορπισμένη σε όλο τον κόσμο, αισθάνεται την υποχρέωση της θητείας προς την πατρίδα και το ελληνικό κράτος γιατί δεν παραδειγματίζεται από το κράτος του Ισραήλ; Απλές απορίες…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr