ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H δημοσκόπηση που «προσγειώνει» απότομα τον Τραμπ – Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί για το «shutdown»

H δημοσκόπηση που «προσγειώνει» απότομα τον Τραμπ – Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί για το «shutdown»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί το shutdown προσωπική του νίκη. Μία δημοσκόπηση ωστόσο, η οποία δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή, 23η ημέρα της μερικής παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ, τον διαψεύδει, καθώς φαίνεται πως η πλειονότητα των Αμερικανών τον θεωρεί υπεύθυνο για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Το Σάββατο συμπληρώθηκαν 22 ημέρες μερικής παράλυσης, καθιστώντας πλέον αυτό το shutdown το μακροβιότερο στην ιστορία των ΗΠΑ και καταρρίπτοντας το ρεκόρ του προηγούμενου, το 1995-’96, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον.

Περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι δεν πληρώνονται όλο αυτό το διάστημα του shutdown και ομοσπονδιακές υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Μεταξύ αυτών, υπηρεσίες που αφορούν την ασφάλεια των αεροδρομίων ή υπηρεσίες αρωγής για τους ασθενέστερους οικονομικά Αμερικανούς.

Το σημείο τριβής Τραμπ – Δημοκρατικών είναι το κονδύλι των πέντε και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο διεκδικεί ο Αμερικανός πρόεδρος για την ανέγερση του τείχους κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, αλλά αρνούνται να εγκρίνουν οι Δημοκρατικοί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ABC News και της «Washington Post», η οποία δόθηκε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα, το 53% όσων συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμά ότι υπαίτιος του shutdown είναι ο Αμερικανός πρόεδρος και οι Ρεπουμπλικανοί.

Το 29% ρίχνει το βάρος της ευθύνης στους Δημοκρατικούς, ενώ ένα 13% υποστηρίζει ότι για την κατάσταση αυτή φταίνε και οι δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα ωστόσο, αυξημένο εμφανίζεται – σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση – το ποσοστό εκείνων που στηρίζουν το τείχος του Τραμπ (στο 42% φέτος από 34% πέρσι τον Ιανουάριο).

Σύμφωνο με το «όραμα» του Αμερικανού προέδρου για την κατασκευή του τείχους εμφανίζεται το 87% των Ρεπουμπλικανών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

Καλιμπάφ (Ιράν): «Μια εγχώρια παραγόμενη, ανεξάρτητη τάξη είναι αυτή που θα αποδώσει πραγματικά ειρήνη και ασφάλεια»

Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν στη Συρία – «Εξαιρετική εξέλιξη» να γίνει η Τουρκία αφεντικό της Μέση Ανατολής

Ερωτήματα για τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία: «Υπερβολικά φιλικός με την Άγκυρα;»

Εφιάλτης για το ΝΑΤΟ μια πιθανή αποχώρηση του Παρισιού μετά τις γαλλικές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr