Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Guardian: Η Μέι ετοιμάζεται για πανωλεθρία στην ψηφοφορία για το Brexit

Guardian: Η Μέι ετοιμάζεται για πανωλεθρία στην ψηφοφορία για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της Βρετανίδας πρωθυπουργού να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν το σχέδιό της, η Βουλή των Κοινοτήτων φαίνεται πως θα καταψηφίσει την Τρίτη τη συμφωνία για το Brexit με μεγάλη πλειοψηφία και ψήφους από όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», οι ψήφοι κατά του σχεδίου ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 200 δημιουργώντας ένα ακόμη τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στην Μέι.

Εφόσον το αποτέλεσμα της σημερινής ψήφου είναι συντριπτικά κατά του σχεδίου της Βρετανίδας πρωθυπουργού, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν θα καταθέσει πρόταση μομφής, η οποία, πάντως, είναι δύσκολο να περάσει, καθώς θα χρειαστεί τη στήριξη και βουλευτών των Τόρις.

Οι ίδιοι οι Συντηρητικοί, πάντως, έχουν τα χέρια τους δεμένα, καθώς μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας προς τη Μέι, πριν από μερικές εβδομάδες, δεν μπορούν να εκκινήσουν εσωτερικές διαδικασίες εναντίον της για τους επόμενους έξι μήνες.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Βρετανίας (21:00 Ελλάδας) και θα διαρκέσει ανάλογα με τον αριθμό των τροπολογιών που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Βουλής.

Στην ατζέντα της ημέρας βρίσκονται δεκατέσσερις τροπολογίες πάνω στην κύρια πρόταση της κυβέρνησης για την αποχώρηση από την Ε.Ε., ωστόσο ο πρόεδρος θα αποφασίσει ποιες από τις τροπολογίες θα τεθούν σε ψηφοφορία.

Η κορύφωση της συζήτησης θα γίνει μετά τις 18.00 ώρα Βρετανίας (20:00) με τις τοποθετήσεις της πρωθυπουργού και του ηγέτη του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr