Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Συνωμοσίες» Βρετανών βουλευτών για να αφαιρέσουν από τη Μέι τη διαπραγμάτευση για το Brexit

«Συνωμοσίες» Βρετανών βουλευτών για να αφαιρέσουν από τη Μέι τη διαπραγμάτευση για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Εξαιρετικά ανησυχητικά» χαρακτήρισε σήμερα το γραφείο της πρωθυπουργού της Βρετανίας τα περί «συνωμοσιών» κοινοβουλευτικών με στόχο να αφαιρέσουν από την Τερέζα Μέι τη δικαιοδοσία να ηγείται των διαπραγματεύσεων για το Brexit την εβδομάδα που αρχίζει.

Ο βρετανικός Τύπος γράφει ότι βουλευτές προτίθενται να καταθέσουν τροπολογίες αναφορικά με τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να εμποδίσουν τα σχέδια της Μέι σε σχέση με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι άκρως σημαντικό οι εκλεγμένοι πολιτικοί να σεβαστούν αυτήν την ετυμηγορία» δήλωσε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού.

«Κάθε απόπειρα να αφαιρεθεί η δικαιοδοσία από την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις νομικές απαιτήσεις μιας συντεταγμένης εξόδου σε αυτή την ιστορική στιγμή είναι εξαιρετικά ανησυχητική» πρόσθεσε.

«Οι βουλευτές που θέλουν να σεβαστούν το Brexit οφείλουν να το υπερψηφίσουν, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος το κοινοβούλιο να εμποδίσει το Brexit» που προβλέπεται να ισχύσει από τις 29 Μαρτίου, τόνισε η εκπρόσωπος.

Η Μέι αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομερώς αύριο, Δευτέρα, ενώπιον των βουλευτών ένα νέο σχέδιο για το Brexit μετά τη μαζική απόρριψη στις 15 Ιανουαρίου από τους βουλευτές της συμφωνίας που η ίδια είχε επιτύχει με τις Βρυξέλλες στο τέλος του 2018.

Έκτοτε η Τερέζα Μέι άρχισε διεργασίες με την αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια επίτευξης μιας συναίνεσης για μια νέα συμφωνία, αλλά αυτές δείχνουν να οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Λάιαμ Φοξ προειδοποίησε σήμερα, μιλώντας στην εφημερίδα The Sunday Telegraph, για τον κίνδυνο ενός «πολιτικού τσουνάμι» αν οι βουλευτές δεν καταφέρουν να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 που ζητούσε αποχώρηση από την Ε.Ε..

»Επέκρινε επίσης τους υποστηρικτές ενός Brexit χωρίς συμφωνία, όπως ζητεί η αντιπολίτευση των Εργατικών, κρίνοντας ότι «το πιο ανόητο πράγμα που μπορείς να κάνεις» σε μια διαπραγμάτευση είναι «να δείξεις το πιο δυνατό χαρτί σου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της μετά την εγχείρηση – Η φωτογραφία που έδωσε το παλάτι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr