Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ ανησυχεί για τις μαζικές… ακυρώσεις πτήσεων

Το Ισραήλ ανησυχεί για τις μαζικές… ακυρώσεις πτήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ η κατάσταση στη Γάζα παραμένει δραματική και αίμα αμάχων χύνεται καθημερινά, στο Ισραήλ ανησυχούν και προβληματίζονται για τις μαζικές… ακυρώσεις πτήσεων.

Όπως μετέδωσε το CNN, είναι τέτοιος ο προβληματισμός που o πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε την μεσολάβηση των ΗΠΑ ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή των αμερικανικών αεροπορικών πτήσεων προς το Ισραήλ, που έχουν ακυρωθεί εξαιτίας της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση απάντησε πως δεν πρόκειται να παρακάμψει την απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA).

Την ακύρωση των πτήσεων τους για λόγους ασφαλείας στο Ισραήλ ανακοίνωσαν την Τρίτη οι περισσότερες ευρωπαϊκές, αλλά και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες.

Η απαγόρευση πτήσεων από και προς το Ισραήλ για τις αεροπορικές εταιρείας των Ηνωμένων Πολιτειών κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας, ανέφερε στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Όπως είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέν Ψακι, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που βρίσκεται στο Κάιρο με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε επίσης στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την 24ωρη απαγόρευση.

Αιματοχυσία δίχως τέλος στη Γάζα

Εν τω μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, που έχουν στοιχίσει από τις 8 Ιουλίου τη ζωή σε πάνω από 630 Παλαιστίνιους και σε 31 Ισραηλινούς.

Ολόκληρες συνοικίες της Γάζας μοιάζουν κατεστραμμένες, ιδιαίτερα η Σατζάγια όπου τα ισραηλινά πλήγματα στοίχισαν την Κυριακή τη ζωή σε τουλάχιστον 70 ανθρώπους.

Περίπου 3.700 άνθρωποι είναι τραυματίες ενώ 100.000 εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

Όπως ανακοινώθηκε από πηγές στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας, σήμερα το πρωί οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν 32χρονο Παλαιστίνιο στο χωριό Χουσάν στη Δυτική Όχθη.

Χθες επλήγησαν από προειδοποιητικά πυρά τα γραφεία του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Αλ Τζαζίρα στη Γάζα. Το δίκτυο επικρίνεται πολύ στο Ισραήλ για τον τρόπο που καλύπτει τα γεγονότα.

Οργή Αμπάς για τις ισραηλινές επιχειρήσεις

Σε τηλεοπτική ομιλία του με ασυνήθιστα σκληρό τόνο, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς υποσχέθηκε πως «θα διωχθούν όλοι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα εναντίον του λαού μας, όσος χρόνος κι αν χρειασθεί». Οι ισραηλινές δυνάμεις «παραβίασαν όλους τους διεθνείς νόμους και την ανθρώπινη ηθική» στη Γάζα, τόνισε ο Αμπάς. «Είμαστε γεμάτοι οργή και δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε ποτέ», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κατά την έναρξη μιας έκτακτης συνεδρίασης της παλαιστινιακής ηγεσίας στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η παλαιστινιακή ηγεσία που συνεδρίασε στη διάρκεια της νύκτας στη Ραμάλα ζήτησε να πραγματοποιηθούν «λαϊκές διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τη Γάζα και την Αντίσταση».

Στη Νέα Υόρκη, ο παλαιστίνιος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι «απέτυχε στην υποχρέωσή της να προστατεύει τους αμάχους σε καιρό πολέμου».

Μπαν Κι-Μουν: Σταματήστε τις εχθροπραξίες

Έπειτα από μια επίσκεψη στην Αίγυπτο, παραδοσιακό μεσολαβητή ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν ζήτησε από το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις εχθροπραξίες.
«Το μήνυμά μου προς τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους είναι το ίδιο: ‘Σταματήστε να πολεμάτε, αρχίστε να μιλάτε. Αντιμετωπίστε τις αιτίες της σύγκρουσης στη ρίζα τους’», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr